Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Madrid & Sevilla | Tapas & Flamenco

10-daagse self-drive Spanje

Madrid & Sevilla | Tapas & Flamenco 10-daagse self-drive Spanje

Een bijzondere rondreis door de binnenlanden van Spanje. Veel historie met Romeinse en Moorse architectuur, maar uiteraard ook de traditionele tapas en Flamenco!

Deze 10-daagse self-drive voert u door de prachtige, rustige binnenlanden van het Spaanse schiereiland, wat zich vooral kenmerkt door een groen en heuvelachtig landschap, met hier en daar ruige rotspartijen en gebergtes, en steden met veel historie.
Hier proeft u de echte sfeer van het land, zoals die al honderden jaren was. Cultuur, natuur, gastronomie en entertainment in 1 reis: wat wilt u nog meer?

 

  •  Stadstour Madrid, Sevilla en Córdoba
  • Tapas diner in een typische bodega in Madrid
  • Romiens/Moorse steden Caceres en Toledo
  • Romeinse stad Merida
  • Flamenco Night Show
  • Bezoek olijfolieproducent

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-2

Madrid

Na aankomst op het vliegveld van Madrid (vlucht niet inbegrepen)  haalt u uw huurauto af. Dan rijdt u naar uw accommodatie, Hotel NH Ventas Madrid.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Op dag 2 maakt u na het ontbijt  een begeleide stadstour van een halve dag langs de highlights van Madrid. U bezoekt plaatsen zoals de Plaza Mayor, Puerta del Sol, Puerta de Toledo, Koninklijk Paleis, de Almudena Kathedraal en het stadion Santiago Bernabeu (entree niet inbegrepen). De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen.

Aan het eind van de middag gaat u genieten van de Spaanse authentieke tapascultuur, met een tapasdiner vergezeld van een aantal typische drankjes in een beroemde bodega in het stadscentrum.
Op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

Overnachting in Hotel NH Ventas Madrid (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Caceres

Vandaag verlaat u Madrid en begint u aan de reis richting Sevilla. Deze weg staat bekend als de "verborgen extremadura". Uw 1e stop is Caceres die u 's middags zelf kunt verkennen.
Cáceres werd in 1986 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de combinatie van Romeinse, Moorse, Noord- gotische en Italiaanse Renaissance-architectuur. In Cáceres staan nog dertig torens uit de islamitische periode, waarvan de Torre del Bujaco de bekendste is. De avond is ter vrije besteding.

Overnachting in Hotel  EXE Alfonso VIII Caceres (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt.

Dag 4

Merida

Na het ontbijt rijdt u verder richting Sevilla, maar voordat u daar arriveert stopt u in een andere geweldige stad: Merida. De stad, één van de belangrijkste in het Romeinse Hispania, was begiftigd met alle comfort van een grote Romeinse stad en diende sinds de oprichting als hoofdstad van de Romeinse provincie Lusitania en als hoofdstad van het hele bisdom Hispania in de vierde eeuw. Wanneer u door de straatjes en dwaalt, waant u zich een tijdje in het oude Romeinse Rijk.

Sevilla

Na uw bezoek aan Merida reist u door naar Sevilla; de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Catalonia Hotel Santa Justa Sevilla (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt.

Dag 5-6

Sevilla

Vandaag gaat u Sevilla ontdekken! U begint met een rondleiding van een halve dag door de stad, waarbij u enkele van de beroemde hoogtepunten van deze magische stad bezoeken, zoals de Plaza de España, Santa Cruz Quarter, La Cathedral, Royal Palace Alcazar (entree niet inbegrepen). U maakt een riviercruise op de Guadalqivir, waar u de kans heeft om deze prachtige stad vanuit een ander perspectief te bewonderen.

's Avonds woont u de beroemdste show van de stad bij: de Flamenco Night Show, vergezeld van typische drankjes!

Dag 6 heeft u ter vrije besteding. De stad heeft zoveel prachtige dingen om te bezoeken, dat u er zeker nog een volle dag kunt doorbrengen.
TIP: Breng een uitgebreid bezoek het Alcazar en beklim de Catedral-Giralda toren (entree vooraf reserveren dringend aanbevolen).

Overnachting in Catalonia Hotel Santa Justa Sevilla (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt.

Dag 7-8

Córdoba

Vandaag verlaat u Sevilla en rijdt u naar Córdoba. Eenmaal aangekomen en ingecheckt in het hotel, geniet u van een begeleide rondleiding van een halve dag door deze geweldige Arabische stad.
Tegenwoordig is Córdoba nog steeds de thuisbasis van vele opmerkelijke stukken Moorse architectuur, zoals de Mezquita Catedral (bezoek inclusief), een UNESCO-erfgoed. De UNESCO-status is sindsdien uitgebreid tot het hele historische centrum van Córdoba.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Op dag 8 kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Deze prachtige stad heeft nog zoveel te beleven, dat een extra dag absoluut de moeite waard is!

Overnachting in Hotel EXE Las Adelfas Cordoba (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Toledo

Vandaag gaat u het verbazingwekkende Andalusische platteland ontdekken. Op weg naar Toledo brengt u een bezoek aan een olijfolieproducent waar u enkele typisch Andalusische producten kunt proeven.
Dan bereikt u de fantastische stad Toledo; eveneens genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Toledo staat bekend als de "Stad van de drie culturen" vanwege de culturele invloeden van christenen, moslims en joden die weerspiegeld worden in zijn geschiedenis.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hotel EXE Toledo (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt.

Dag 10

Hasta luego!

Helaas is dit alweer uw laatste dag...
Na het ontbijt checkt u uit. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u deze dag ter vrije besteding.
Na aankomst op de luchthaven van Barcelona levert u uw huurauto in en checkt u in voor uw vlucht.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandverblijf.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: