Sri Lanka Culture & People

15-daagse rondreis met privé gids door Sri Lanka

Sri Lanka Culture & People 15-daagse rondreis met privé gids

Dompel uzelf onder in de cultuur en volken tijdens de reis Sri Lanka Culture & People.
Bezoek verschillende plaatsen en tempels en maak kennis met inheemse volken, traditionele dansen, kunstwerken en religieuze fresco's.

NICE TO MEET YOU
Voor onze reizen in Sri Lanka ontvangt u ca. 1 week voor aankomst de biografie van de gids, zodat u een idee heeft wie er bij u zal zijn tijdens uw rondreis, inclusief zijn / haar achtergrond. Ook tijdens 'vrije dagen' hebt u nog steeds de beschikking over uw gids en privé auto, zodat u indien gewenst nog extra activiteiten kunt ondernemen.

U kunt deze reis in 2 verschillende klassen maken.

 

  • Privé auto met gids
  • Verblijf in luxe kleinschalige accommodaties
  • Bezoek verschillende tempels
  • Bezoek o.a. Sigiriya, Polonnaruwa Anuradhapura en Yapahuwa
  • Monkey Primate Experience
  • Ontmoet de inheemse Veddha gemeenschap

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-2

Amsterdam > Colombo

Na aankomst op Bandaranaike International Airport in Colombo (vlucht niet inbegrepen) wordt u verwelkomt door de privé gids (tevens uw chauffeur) voor de gehele reis.

Optioneel: Silk Route Arrival Lounge VIP Service:
begeleiding met inreisprocedure en bagage; ca. $50,- p.p.

Uw gids brengt u in ca. ½ uur naar uw hotel in Colombo. Vandaag staat er niks speciaals gepland zodat u kunt bijkomen van de reis. Indien gewenst kunt u met uw gidsde stad op uw eigen tempo verkennen.

De volgend dag is de ochtend ter vrije besteding. In de middag gaat u de meest interessante plekken van Colombo bekijken op een hele leuke en avontuurlijke manier: met een Tuktuk! U brengt een bezoek an de Gangaramata tempel, de drijvende markt, de herdenkingsplaats van de Onafhankelijkheid, het Nederlands Museum, het St. Anthony heiligdom, Kochikade en de drukke straten van Petta. Onderweg kunt u verschillende soorten 'local fast-food' uitproberen...

A - The Havelock Place Bungalow, Suite
B - Aathma Colombo, Simha Room HP
boutique hotel
Havelock Place Bungalow
half pension
boutique hotel
Aathma Colombo House
half pension

Dag 3-4

Colombo > Kandy

Na het ontbijt vertrekt u naar Kandy, waar u samen met de gids een city tour maakt. U brengt een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals de stadsbazaar, het kunst- en handwerkmuseum, het edelsteenmuseum en natuurlijk de Dalada Maligawa tempel (Tempel van de Tand). Hier wordt Sri Lanka's belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de heilige tand van Siddharta Gautama; Boeddha, de verlichte.
In de avond staat er een wervelende culturele show (muzikanten en acrobatische dansers) op het programma.

Op dag 4 brengt u een bezoek aan de Royal Botanic Gardens van Peradeniya, gelegen op korte afstand van Kandy. Deze botanische tuin van Kandy was oorspronkelijk een oud park van een Sinhala koning. Tegenwoordig geniet het 147 ha. grote Peradeniya bekendheid vanwege een grote verscheidenheid aan bomen, planten, kleurige bloemen en duizenden vliegende honden (reuzen- vleermuizen).

Optioneel kunt u de Kandy Art & Philosophy Experience boeken. U bezoekt 2 van de beste en meest fascinerende kunstenaars in hun inspirerende studio, waarna u toegang krijgt tot hun kunstwerken. Breng tijd door met het drinken van thee op de veranda, kletsend over filosofie, muziek en natuurlijk kunst.

A - Lakewood Residence Deluxe Suite
B - Jetwing Kandy Gallery, Deluxe Room
resort
Lakewood Residence
half pension
Jetwing Kandy Gallery, Kandy, Sri Lanka
country hotel
Jetwing Kandy Gallery
half pension

Dag 5-6

Kandy

Kandy - 3 Temple Loop (inbegrepen)
Vanmorgen maakt u een prachtige, 7 km lange wandeling naar 3 van de oudste, meest interessante en fascinerende tempels ten zuiden van Kandy: Embekke, Lankathilake en Gadaladeniya. Drie tempels, allemaal met verschillende verhalen die tot de verbeelding spreken. Begin bij Gadaladeniya en stap de 12e eeuw binnen. Let hier op de ongelooflijke omvang van het Boeddhabeeld en de opmerkelijke kunstzinnigheid in de detaillering van het kunstwerk. Maak een rit met een tuk-tuk door rijstvelden naar de 2e tempel, Lankatilaka. Voordat u de 3e tempel bereikt, stopt u bij een plantage om te zien hoe koffie, thee en peper naast elkaar worden verbouwd. Embekka is een hindoeïstisch heiligdom met een uitzicht op de omgeving dat schijnbaar eindeloos is.

Kandy > Mahiyanganaya

Na de wandeling rijdt u in oostelijke richting naar Mahiyanganaya. In overleg met de chauffeur kunt u stoppen voor de lunch (niet inbegrepen).

Dambana - Dambana Veddha Village Tour (inbegrepen)
Dag 6 Vandaag bezoekt u de aboriginals van Sri Lanka, de “Veddha”. De term “Veddha”betekent “mensen van de bossen” en leden van deze inheemse gemeenschap zoeken al eeuwenlang hun toevlucht in het Dambana-bos. Dit is de perfecte plek om de Veddha-stamm te observeren. Ze laten u graag hun manier van leven zien; hoe ze zich hebben aangepast aan de veranderende tijden. Loop met het dorpshoofd door de jungle van zijn voorouders. Het oerwoud komt tot leven wanneer u uitleg krijgt over het medicinale gebruik van wilde planten, de locatie van hun oude jachtgebieden en grotten, en de manier waarop de jager-verzamelaars zich voedden met de historische oerwouden van Gal Oya.

A - Mapakada Village, Standard Room
B - Gal Oya Lodge, Bungalow
Mapakada Village, Mahiyanganaya, Sri Lanka
resort
Mapakada Village
half pension
Gal Oya Lodge, Gal Oya Valley National Park, Sri Lanka
lodge
Gal Oya Lodge
half pension

Dag 7-9

Mahiyanganaya > Dambulla

U brengt een bezoek aan de indrukwekkende Dambulla Cave Temple in Dambulla. De beroemde grottempels bestaan uit totaal 5 heilige ruimtes, met o.a. een 15 meter lange uit de rots gehouwen boeddha, vele fresco’s en 150 levensgrote beelden van Hindoeïstische goden.

Dambulla > Habarana

Na het bezoek bezoek aan de tempel rijdt u naar Habarana, waar u een wandeling maakt en de rest van de namiddag ter vrije besteding heeft.
Optioneel kunt u een wandeling bij het meer maken, of onder begeleiding in lokaal dorpje bezoeken en een wandeling maken door een jungle-achtige omgeving.

Op dag 8 gaat u vroeg op pad voor een pittige beklimming om een adembenemende zonsopkomst  vanaf Pidurangala Rock te bekijken. Optioneel kunt u de 200 m hoge Sigiriya Rock (leeuwenrots) beklimmen.
Aansluitend maakt u een tour door het dorp Sigiriya, waar u de gelegenheid heeft om het traditionele Sri Lanka met al zijn authenticiteit te ervaren. Besteed tijd met de dorpelingen en begrijp het echte dorpsleven.

Habarana > Polonnaruwa

Op dag 9 wordt u naar de oude stad Polonnaruwa gebracht, de hoofdstad van Sri Lanka van de 11e tot de 13e eeuw na Christus. U bezoekt het standbeeld van Parakrama, het paleis, de audiëntiezaal, diverse tempels, stoepa’s, dagoba’s en de Gal Vihara; een rotstempel die uit 4 enorme Boeddhabeelden bestaat.
Het indrukwekkende ruïne-complex herbergt een enorme apenbevolking. Tijdens de Monkey Primate Experience observeert u samen met een gids sociale interacties en gedragingen van de apen terwijl u door een klein deel van het gebied wandelt.
Na uw bezoek  wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding.

A - Habarana Ambasewana Resort, Tree House
B - Sorowwa Resort & Spa, Standard Room
Habarana Ambasewana Resort, Sri Lanka
resort
Habarana Ambasewana Resort
half pension
resort
Sorowwa Resort & Spa
half pension

Dag 10-11

Habarana > Mihintale

Na het ontbijt rijdt u naar Mihintale één van de belangrijkste pelgrimsoorden voor boeddhisten in Sri Lanka. Het is een prachtige plek met een mystieke sfeer. Geniet van de grote, witte, zittende Boeddha en de Mahaseya Dagoba met de relikwieen van Mahinda.

Mihintale > Anuradhapura

U reist verder naar Anuradhapura, waar de rest van de dag ter vrije besteding is, waarna u de dag afsluit met een barbecue aan de oevers van een meer.

De volgende dag krijgt u een rondleiding door Anuradhapura, de oudste stad en eerste hoofdstad van het eiland, in 437 voor Chr. gesticht door koning Anuradha. Het is een openluchtmuseum met paleisruïnes, tempels en bijzondere bezienswaardigheden, zoals het Sri Maha Bodhi heiligdom, de Loha Prasada (“Het koperen Paleis”; genoemd naar het koperen dak dat hij vroeger had) en de Dagoba (stoepa) Ruwanweli Seya.

Na terugkomst bij uw accommodatie is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt relaxen bij uw accommodatie of een extra optionele activiteit ondernemen.

A - Kumbura Eco Lodge, Deluxe Room
B - Aryana Boutique Hotel, Standard Room
Kumbura Eco Lodge, Kimbissa, Sigiriya, Sri Lanka
lodge
Kumbura Eco Lodge
half pension
Aryana Boutique Hotel, Anuradhapura, Sri Lanka
boutique hotel
Aryana Boutique Hotel
half pension

Dag 12

Anuradhapura > Yapahuwa

Na het ontbijt rijdt u in zuidelijke richting naar Yapahuwa. Net als in Sigiriya, is er ook in Yapahuwa een enorme rots te vinden waarop een oud fort gebouwd is. U maakt een korte klim naar een geruïneerd  koninkrijk bovenop de rots. Prachtige ruïnes met uitgehouwen leeuwen en korte maar steile trappen (ca. 60!) leiden naar een geweldig uitzicht vanaf de top.

Yapahuwa was zeer kortstondig de hoofdstad van het middeleeuwse Sri Lanka. De Citadel is gebouwd rond een enorme granieten rots die abrupt bijna 100m boven de omringende laaglanden uitsteekt. Het oude paleis diende ook als militaire vesting, en sporen van strijdverdedigingen zijn nog altijd zichtbaar.

Na terugkomst bij uw accommodatie is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt relaxen bij uw accommodatie of een extra optionele activiteit ondernemen.

A+B - Hotel Yapahuwa Paradise, Luxury Water Villa
Hotel Yapahuwa Paradise, Yapahuwa, Sri Lanka
country hotel
Hotel Yapahuwa Paradise
half pension

Dag 13-14

Yapahuwa > Negombo

Na het ontbijt rijdt u naar de bad- en vissersplaats Negombo, die bestaat uit een druk en levendig centrum, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven in Sri Lanka. De vissers van het plaatsje gaan iedere morgen in hun traditionele catamarans de zee op, waarna de vangst in de vroege middag direct op het strand verkocht wordt. Ten noorden hiervan is een toeristische kuststrook met hotels en veel kleine winkels en restaurants.

U maakt een boottocht  door het Muthurajawela Marsh, een prachtig moerasgebied met een uniek, divers ecosysteem. U gaat op zoek gaat naar varanen, waterleguanen en krokodillen. Ook de vogelliefhebbers komen flink aan hun trekken!

De volgende dag kunt u naar eigen inzicht indelen. U kunt de omgeving gaan bekijken, aan diverse georganiseerde optionele activiteiten deelnemen of relaxen bij uw accommodatie.
Tip: het Kosgoda Schildpaddencentrum. Hier worden eieren van zeeschildpadden gekocht van vissers (die ze 's nachts uit de nestkuilen stelen) en uitgebroed. Daarna worden ze in zee uitgezet.

A - Cloud 9 Hotel, Standard Room
B - Suriya Resort, Deluxe Room
Cloud 9 Hotel, Negombo, Sri Lanka
boutique hotel
Cloud 9 Hotel
half pension
Suriya Resort, Negombo, Sri Lanka
beach resort
Suriya Resort
half pension

Dag 15

Negombo > Colombo > Amsterdam

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, brengt uw chauffeur u naar de luchthaven, waar u afscheid neemt en incheckt voor uw vlucht.

Optioneel: Silk Route Departure Lounge VIP Service:
begeleiding met incheckprocedures en bagage; ca. $50,- p.p.

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, heeft u een overstap in bv. Doha of Dubai. De aankomst in Amsterdam is de volgende dag.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: