Family Safari

16-daagse privé safari Noord Tanzania + Zanzibar

16-daagse privé safari Noord Tanzania + Zanzibar

Wat is er mooier dan uw kinderen kennis te laten maken met de wonderen van de natuur? De uitgestrekte savannes van de Serengeti met de vele soorten wilden dieren, en de wereldberoemde Ngorongoro krater? En na afloop heerlijk ontspannen aan het strand van Zanzibar?
Omdat alle reizen van BMS-Travellers op maat worden gemaakt hebben we deze safari speciaal samengesteld voor het reizen met kinderen.

 • Kanotocht Arusha National Park
 • Fietstocht in het Ngorongoro gebied
 • Bezoek lokaal dorp
 • 5 nachten Zanzibar

Privé game drives in de volgende parken:

 • Arusha National Park
 • Tarangire National Park
 • Lake Manyara National Park
 • Ngorongoro krater
 • Serengeti National Park

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Arusha

U wordt op de luchthaven verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw lodge brengt.

A - Mount Meru Game Lodge
B - Kili Villa

Arusha, Tanzania
lodge
Mount Meru Game Lodge
logies & ontbijt
Kili Villa, Arusha, Tanzania
villa
Kili Villa
logies & ontbijt

Dag 2

Arusha National Park

Na het ontbijt rijdt u naar het Arusha National Park. Ondanks de kleine oppervlakte van dit park zijn er opmerkelijk veel bezienswaardigheden. U maakt een 2 tot 2,5 uur durende kanotocht langs de oevers van Lake Momella. Het is de enige plaats waar u zeer dicht bij buffels kunt komen zonder dat het gevaar oplevert en waar u giraffen, bush- en waterbokken van dichtbij in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Het terrein is ongeschikt voor grote kudden; daarentegen zijn er wel giraffen, kleine kudden olifanten, buffels en klein roofwild. Tijdens de tocht kunt u genieten van de absolute rust van de omgeving en als het weer een beetje meezit heeft u uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.
In de middag maakt u een privé game drive in het park.

Optie A - Mount Meru Game Lodge
Optie B - Kili Villa
Arusha, Tanzania
lodge
Mount Meru Game Lodge
vol pension
Kili Villa, Arusha, Tanzania
villa
Kili Villa
vol pension

Dag 3-4

Tarangire National Park

Na het ontbijt rijdt u richting het Tarangire National Park. U brengt een bezoekje aan het dorp Karatu, een kleurrijke en bruisende plaats en de poort naar de Ngorongoro Hooglanden. De hoofdstraat is breed en altijd levendig met mensen in felgekleurde kleding die kletsen en lachen, druk met hun dagelijkse bezigheden. U kunt samen met uw lokale gids een kijkje nemen bij lokale fietsenmaker, markten, winkels, kleine industrieën, scholen, kerken en moskeeën. Kortom, een druk dorp waar de tijd niet stil staat...

Na aankomst in Tarangire National Park is er genoeg tijd om een game drive te maken of om wat uit te rusten. Het park is ongeveer 2600 km2 groot en is genoemd naar de Tarangire rivier welke permanent water voorziet aan de wilde dieren in de omgeving. Het eerste dat opvalt als u het park binnen rijdt zijn het grote aantal Baobab bomen. Het glooiende landschap is bezaaid met deze grote majestueuse bomen, waardoor de dieren eronder kleiner lijken. Een verbluffend fotogenieke bezienswaardigheid... Verder heeft het park een gevarieerde vegetatie met o.a. veel soorten heesters, acacia's en doornbomen. De grote diversiteit aan vogels, met name ook roofvogels, maakt het tot een paradijs voor vogelaars. Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen!

Optie A - Tarangire Safari Lodge
Optie B - Swala
Tarangire Safari Lodge, Tanzania
lodge
Tarangire Safari Lodge
vol pension
Swala, Tarangire, Tanzania
tented camp
Swala
all inclusive

Dag 5

Lake Manyara National Park

Na het ontbijt maakt u een korte en-route game drive door het park op weg naar de uitgang, waarna u verder rijdt naar het Lake Manyara National Park. Dit relatief kleine park heeft een oppervlakte van ongeveer 325 km2 en wordt voor het grootste deel ingenomen door het meer. Vanaf de ingang van het park bij Mto wa Mbu rijdt u door een vijgenbos en gewoonlijk komt u uit bij de nijlpaarden "pools". Dit is een prachtige plek waar u uitkijkt over de Rift Valley. Het landschap is zeer divers en bevat grasland en bos. Het meer wordt gevormd door regenwater dat uit de Ngorongoro Highlands stroomt. Het park is vooral bekend om zijn heel bijzondere leeuwen; het is de enige plek waar de dieren in de acacia- en mahoniebomen klimmen.

Tijdens uw game drive kunt u hier tevens o.a. gazelles, impala’s, buffels, wildebeesten, hyena’s, bavianen, giraffes en een groot aantal kleinere dieren aantreffen.

Ngorongoro Conservation Area

Na hde game drive rijdt u verder naar het Ngorongoro Conservation Area. Onderweg komt u langs een paar dorpjes en hier en daar zal u ook zeker wilde dieren zien.

Optie A - Tloma Lodge
Optie B - Gibb’s Farm
Tloma Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
Tloma Lodge
vol pension
Gibb’s Farm, Ngorongoro, Tanzania
guesthouse
Gibb’s Farm
vol pension

Dag 6-7

Ngorongoro Conservation Area

Op dag 6 rijdt u 's morgens vroeg langzaam 610 meter naar beneden de Ngorongoro krater in voor een dag game drive. Deze ontstond miljoenen jaren geleden na een vulkanische uitbarsting. De krater is enorm groot met een doorsnede van +/- 18km en een oppervlakte van 256 vierkante km. De rand van de krater is voor dieren onoverkomelijk en er is dus een geïsoleerde dierensamenleving ontstaan. Vrijwel alle in het wild levende dieren van Afrika kunt u hier aantreffen zoals leeuwen, gnoes, zebra's, cheeta's, Thompson's gazelles en vele andere soorten.
De witte, zilte oevers van het Magadimeer zijn roze gekleurd door de duizenden flamingo's die algen en garnalen uit het zoute water halen.
De krater is ook één van de weinige plekken in Tanzania met zwarte neushoorns.

Op dag 7 staat een mountain bike tour gepland. Er zijn verschillende routes, van ontspannen tot avontuurlijke tracks. U kunt  bijvoorbeeld een tocht maken over de plantage waar de gids u alles over de gewassen en de omgeving verteld. U gaat naar de prachtige waterval die net op de grens van de farm en Ngorongoro Conservation Area ligt.Onderweg komt u langs de ‘olifanten grot’, een plaats waar olifanten de mineralen uit de grond halen. Een alternatieve route is om over de Rift Valley naar een dorpje te fietsen, een perfecte manier om het échte Tanzania te zien!
Na de fietstocht krijgt u een rondleiding op Gibb's Farm, een werkende koffieplantage, omringd door een schitterende tuin met tropische bloemen, bomen en vele vogelsoorten. U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij het roosteren van de koffiebonen, geoogst van de eigen plantage, of een bezoek brengen aan de eigen meubelfabriek.

Optie A - Tloma Lodge
Optie B - Gibb’s Farm
Tloma Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
Tloma Lodge
vol pension
Gibb’s Farm, Ngorongoro, Tanzania
guesthouse
Gibb’s Farm
vol pension

Dag 8

Serengeti National Park

Vandaag rijdt u richting het Serengeti National Park via de Oldupai Gorge, ook bekend als 'The Cradle of Mankind'. Het is de vindplaats van de overblijfselen van de eerste mens in Afrika. In 1956 heeft Mary Leaky een schedel van de australopithecus gevonden van 1.75 miljoen jaren oud. De voorganger van de moderne mens. Er zijn intussen andere vondsten van onze voorouders geweest die zelfs 3,7 miljoen jaar teruggaan.

De 'short grass plains' maken in de buurt van de grens tussen Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park plaats voor de 'long grass plains'. Hier vindt u het typische Serengeti landschap van eindeloze grasvlaktes zover het oog reikt, af en toe onderbroken door de typische ‘kopjes’ (ronde rotsen). Dit gebied is niet zo geschikt om te grazen en daarom trekken de dieren op hun grote tocht wel door deze vlaktes, maar ze blijven er meestal niet. Het lange gras maakt de dieren bovendien bijzonder nerveus omdat roofdieren zich hier gemakkelijk kunnen verstoppen.

U rijdt middels een en-route game drive naar uw accommodatie.

Optie A - Serengeti Serena Safari Lodge
Optie B - Lemala Ewajan Tented Camp
Serengeti Serena Safari Lodge, Serengeti National Park, Tanzania
lodge
Serengeti Serena Safari Lodge
vol pension
tented camp
Lemala Ewanjan Tented Camp
vol pension

Dag 9-10

Serengeti National Park

Verdeeld over de dagen maakt u diverse game drives in dit fascinerende, uitgestrekte gebied en wellicht Afrika's mooiste wildreservaat. Serengeti komt van het Swahili woord 'Siringitu' en betekent 'de plaats waar het land altijd doorloopt'. Die naam is goed gekozen: de enorme vlakten, die een thuis bieden aan meer dan 2 miljoen dieren, maken het Serengeti National Park tot het meest populaire park van Tanzania.

Onder normale omstandigheden heeft u nu wel de Big Five en vele andere wildsoorten gezien. Alleen luipaarden zijn meestal moeilijk te vinden omdat ze nogal schuw zijn. De grootste kans om ze te zien heeft u langs de rivieren. Ze rusten vaak onder de takken van acaciabomen. 

Optie A - Buffalo Luxury Camp
Optie B - Lemala Kuria Tented Camp
Taasa Lodge, Serengeti, Tanzania
tented camp
Taasa Lodge
half pension
tented camp
Lemala Kuria Hills Lodge
vol pension

Dag 11-15

Zanzibar

Middels een en-route privé game drive rijdt u naar de Lobo airstrip. Hier vandaan vliegt u via Arusha naar Zanzibar.U wordt op het vliegveld van Zanzibar verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u naar uw accommodatie aan de kust brengt.

De komende dagen kunt u genieten van de zon, zee, watersportmogelijkheden en de gastvrijheid van Zanzibar.
U kunt ter plaatse vele excursies boeken. Hieronder een kleine opsomming van de verschillende trips:

 • Spice Tour - een dagtrip langs boerderijen en plantages waar verschillende kruiden worden verbouwd, waarvoor Zanzibar van oudsher wereldberoemd is.
 • Stone Town City Tour - u brengt o.a. een bezoek aan de lokale markt en verschillende historische gebouwen, waardoor u de sfeer van weleer kunt ervaren.
 • Prison Island Tour - per boot naar het eiland met oude slavenverblijven en waar gigantische schilpadden rondlopen.
 • Jozani Forest - u gaat op zoek naar de Rode Colobus aap in het enige nationale park van het eiland.
 • Boottocht op traditionele Dhow - deze historische boten zeilden vroeger de wereld over met alle kruiden die Zanzibar te bieden had.
 • Zwemmen met dolfijnen - Met een Dhow de zee op, op zoek naar dolfijnen en die zijn er genoeg!
Optie A - Matemwe Beach Village, Shamba Suite
Optie B - Gold Zanzibar, Sea Front Suite
guesthouse
Matemwe Beach Village
half pension
 Gold Zanzibar Beach House & Spa, Tanzania
beach resort
Gold Zanzibar Beach House & Spa
half pension

Dag 16

Zanzibar

In de loop van de middag vertrekt u naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam. Van daaruit vliegt u terug naar huis.

PLAATS EEN REACTIE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief