Mara River Crossing

9-daagse groepsreis Noord Tanzania

Mara River Crossing 9-daagse groepsreis Noord Tanzania

Tijdens deze bijzondere rondreis krijgt u de kans om de beroemde River Crossing van miljoenen gnoes en zebra's in het noorden van Tanzania van dichtbij te zien.
Onderweg gaat u en-passant ook op zoek naar de Big Five: de olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn.

1 - Kleine internationale groepen: minimaal 2 / maximaal 7 personen per safari voertuig
2 - Gegarandeerd vertrek
3 - Gegarandeerde raamplaats tijdens de safari
4 - Overnachtingen in luxe lodges en tented camps
5 - Engelstalige gids
6 - Volledig verzorgd

U kunt deze reis ook op privé-basis maken. Vraag onze experts naar de mogelijkheden.

 

Game-drives in de volgende parken:

  • Lake Manyara National Park
  • Serengeti National Park
  • Avond game-drive in Grumeti
  • Ngorongoro Crater

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan de kust van Tanzania of op één van de eilanden:

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

 

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Arusha

U wordt op de luchthaven verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw lodge brengt.

Forest Hill Hotel, Arusha, Tanzania
boutique hotel
Forest Hill Hotel
logies & ontbijt

Dag 2

Lake Manyara National Park

Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor een korte briefing over de safari.

Daarna rijdt u naar het Lake Manyara National Park. Dit relatief kleine park heeft een oppervlakte van ongeveer 325 km2 en wordt voor het grootste deel ingenomen door het meer. Vanaf de ingang van het park bij Mto wa Mbu rijdt u door een vijgenbos en gewoonlijk komt u uit bij de nijlpaarden "pools". Dit is een prachtige plek waar u uitkijkt over de Rift Valley. Het landschap is zeer divers en bevat grasland en bos. Het meer wordt gevormd door regenwater dat uit de Ngorongoro Highlands stroomt. Het park is vooral bekend om zijn heel bijzondere leeuwen; het is de enige plek waar de dieren in de acacia- en mahoniebomen klimmen.

Tijdens uw game-drive kunt u hier tevens o.a. gazelles, impala’s, buffels, wildebeesten, hyena’s, bavianen, giraffes en een groot aantal kleinere dieren aantreffen.

Alternatieve accommodatie: Marera Valley Lodge
Bougainvillea Safari Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
Bougainvillea Safari Lodge
vol pension

Dag 3

Ngorongoro Crater

U rijdt 's morgens vroeg langzaam 610 meter naar beneden de Ngorongoro krater in voor een dag game-drive. Deze ontstond miljoenen jaren geleden na een vulkanische uitbarsting. De krater is enorm groot met een doorsnede van +/- 18 km en een oppervlakte van 256 vierkante km. De rand van de krater is voor dieren onoverkomelijk en er is dus een geïsoleerde dierensamenleving ontstaan. Vrijwel alle in het wild levende dieren van Afrika kunt u hier aantreffen zoals leeuwen, gnoes, zebra's, cheeta's, Thompson's gazelles en vele andere soorten. De krater is ook één van de weinige plekken in Tanzania met zwarte neushoorns.
De witte, zilte oevers van het Magadimeer zijn roze gekleurd door de duizenden flamingo's die algen en garnalen uit het zoute water halen.

U maakt een 6 uur durende game-drive in de krater, inclusief picnic lunch.

Alternatieve accommodatie: Lake Masek Lodge
Ndutu Safari Lodge, Ndutu, Tanzania
lodge
Ndutu Safari Lodge
vol pension

Dag 4

Serengeti National Park

Vandaag rijdt u richting het Serengeti National Park. De 'short grass plains' maken in de buurt van de grens tussen Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park plaats voor de 'long grass plains'. Hier vindt u het typische Serengeti landschap van eindeloze grasvlaktes zover het oog reikt, af en toe onderbroken door de typische ‘kopjes’ (ronde rotsen). Dit gebied is niet zo geschikt om te grazen en daarom trekken de dieren op hun grote tocht wel door deze vlaktes, maar ze blijven er meestal niet. Het lange gras maakt de dieren bovendien bijzonder nerveus omdat roofdieren zich hier gemakkelijk kunnen verstoppen.

U rijdt middels een en-route game-drive naar uw accommodatie in het centrale gedeelte van de Serengeti.
Tijdens uw game-drive kunt u hier tevens o.a. gazelles, impala’s, buffels, wildebeesten, hyena’s, bavianen, giraffes en een groot aantal kleinere dieren aantreffen.

OPTIONEEL: U kunt een bezoek brengen aan het Olduvai Gorge & Museum en een Masai dorp.

Alternatieve accommodatie: Thorn Tree Camp
Embalakai Authentic Camp, Serengeti, Tanzania
tented camp
Embalakai Authentic Camp
vol pension

Dag 5-6

Serengeti National Park - Mara River Crossing

Na een vroeg ontbijt rijdt u van het centrale gedeelte van de Serengeti naar de verre noordelijke vlaktes nabij de grens met Kenia in het Kogatende-gebied.
Van half juli tot oktober is het de beste tijd om getuige te kunnen zijn van de Great Wildebeest Migration, de 'grote migratie' van grazers die de Mara-rivier oversteken. Tijdens deze migratie trekken miljoenen dieren, met name zebra’s, wildebeesten en gazellen door de Serengeti en Masai Mara op zoek naar water. Deze groep wordt gevolgd door de 'predators', de roofdieren, waaronder leeuwen, cheeta's en hyena's. Tijdens het oversteken van de grote rivieren zoals de Mara en de Grumeti moeten de dieren niet alleen de steile oevers af en weer op, maar ze moeten ook de sterke stroming en de krokodillen zien te trotseren.

OPTIONEEL: U kunt op dag 6 een once-in-a-lifetime luchtballon vlucht over de Serengeti Mara-rivier maken. Vroeg in de ochtend maakt u een vlucht van 1 uur, met na afloop een bush-ontbijt met champagne.

Alternatieve accommodatie: Tanzania Bush Camp of Serengeti Heritage Camp
Serengeti Kati Kati Tented Camp, Tanzania
mobile tented camp
Serengeti Kati Kati Tented Camp
vol pension

Dag 7

Serengeti & Grumeti Wildlife Reserve

Na een vroeg ontbijt maakt u nog een laatste game-drive bij de Mara-rivier, om getuige te kunnen zijn van de oversteek van de Great Wildebeest Migration.
In de middag rijdt u via de grens van Ikorongo Game Reserve richting Ikoma naar het Grumeti Wildlife Reserve, net buiten het park op de grens van Serengeti National Park. Middels een en-route game-drive rijdt u naar uw accommodatie.

Night Game Drive

Aan het begin van de avond een bijzondere excursie: een nachtelijke game-drive net buiten de parkgrenzen (het is niet toegestaan om na zonsondergang in de Serengeti te rijden). Tijdens deze rit kunt u nachtdieren zoals stekelvarkens, civetkatten en aardvarkens zien. Het is ook een fantastische manier om nachtelijke roofdieren en grote grazers in hun element te zien. Grote katten zoals luipaarden en leeuwen jagen vaak in het donker, terwijl nijlpaarden op de vlakten grazen.

Alternatieve accommodatie: Simba Lodge
Grumeti Migration Camp, Serengeti, Tanzania
tented camp
Grumeti Migration Camp
vol pension

Dag 8

Serengeti National Park

Onder normale omstandigheden heeft u nu wel de 'Big Five' en vele andere wildsoorten gezien. Alleen luipaarden zijn meestal moeilijk te vinden omdat ze nogal schuw zijn. De grootste kans om ze te zien heeft u langs de rivieren. Ze rusten vaak onder de takken van acaciabomen. Dat zijn ook de plekken waar boskatten en karakallen graag vertoeven. Maar u kunt natuurlijk genieten van de vele andere dieren waaronder ellipswaterbokken, impala's, rietbokken, bosbokken, dikdikantilopen, nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen en verschillende vogels.
Aan het einde van de dag neemt u afscheid van de Serengeti, en rijdt u via de Nabi Hill-poort, door het Ndutu-gebied naar het dorp Karatu.

Alternatieve accommodatie: Marera Valley Lodge
Bougainvillea Safari Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
Bougainvillea Safari Lodge
vol pension

Dag 9

Mto Wa Mbu

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het dorpje Mto wa Mbu voor een tour van een halve dag. Onder begeleiding van een lokale gids gaat u het dorp verkennen, bekend als een lokale interculturele smeltkroes waar ongeveer 120 stammen wonen. Een bruisend, bloeiend dorp: het is fascinerend om de kleurrijke mengeling van talen te horen en de unieke gebruiken uit de eerste hand te aanschouwen. Tijdens de tour heeft u de mogelijkheid om in contact te komen met lokale boeren, kunstenaars, ambachtslieden en schilders.
Aan het einde van de tour kunt u genieten van een heerlijke, huisgemaakte maaltijd in het huis van een lokale moeder, gevolgd door een Tuk Tuk Tour.

Na het middaguur vertrekt u naar Arusha. Onderweg bezoekt u nog een lokale souvenirwinkel, waarna u naar de luchthaven rijdt voor uw terugvlucht of een vlucht naar één van de eilanden voor de kust om op het strand heerlijk tot rust te komen.

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan de kust van Tanzania of op één van de eilanden:

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: