Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Pousadas de Portugal

12-daagse self-drive Portugal

Pousadas de Portugal 12-daagse self-drive

Dit is écht een adembenemende self-drive door Portugal! De reis begint in Porto, in het noorden van het land, en in 12 dagen rijdt u naar het zuiden naar Lissabon.

Onderweg bezoekt u steden, historische plaatsjes, natuurparken, wijngebieden en nog veel meer. Veel excursies zijn inbegrepen, vaak met een privé gids.
U overnacht grotendeels in Pousadas: luxe hotels in kastelen, paleizen, kloosters of gebouwen in een historische omgeving.
Tijdens deze reis krijgt u met recht het echte gezicht van Portugal te zien!

 

  • Tuk Tuk en culinaire tour in Porto
  • Bezoek aan Nationaal Park Peneda-Gerês
  • Boottochten in Porto en Aveiro
  • Wijnproeverij en picknick lunch in Quinta da Pacheca
  • Stadswandeling Coimbra
  • Sitway Tour en Fado Diner in Lissabon
  • Verschillende tours met privé gids
  • Overnachtingen in prachtige accommodaties

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Porto

Na aankomst op het vliegveld van Porto (vlucht niet inbegrepen)  haalt u uw huurauto op. Dan rijdt u naar uw accommodatie, Pousada Viana do Castelo.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Pousada Viana do Castelo, Portugal
pousada
Pousada Viana do Castelo
logies & ontbijt

Dag 2

Parque Nacional da Peneda- Gerês

Na het ontbijt rijdt u naar het Nationaal Park Peneda-Gerês. Onderweg kunt u een stop maken in het historische en fotogenieke stadje Ponte de Lima; het oudste stadje van Portugal. Het heeft haar naam aan te danken aan de schitterende middeleeuwse brug in het centrum.

Het Parque Nacional da Peneda- Gerês is het oudste en enige beschermde gebied in Portugal dat erkend is als Nationaal Park. Het afwisselende landschap biedt u dichte vegetatie met snelstromende rivieren, grillige bergketens, steile ravijnen, watervallen en heidevelden met prachtige bloemen.
Maak een wandeling door de bossen van Ramiscal, Albergaria, Cabril en geniet van de 2000 jaar geleden aangelegde "Geira", de Romeinse weg met zuilen en ingesleten karrensporen.

Pousada Viana do Castelo, Portugal
pousada
Pousada Viana do Castelo
logies & ontbijt

Dag 3

Viana do Castelo

U kunt uw bagage in het depot achterlaten (gratis) of in uw auto meenemen. In de lobby van het hotel ontmoet u uw Engelssprekende gids (rijdt mee in uw auto), voor een 4 uur durend bezoek aan de highlights van Viana do Castelo, één van de mooiste steden in het noorden van Portugal. U bezoekt o.a. de pre-Romeinse ruïnes van Santa Luzia, Santa Luzia Sanctuary (inclusief toegang) en de Praça da Republica.

Guimarães

Na de lunch (niet inbegrepen) gaat u op weg naar Guimarães, waar u incheckt bij Pousada Mosteiro de Guimarães; een klein, luxe hotel in een oud 12e-eeuws Augustijner klooster met een fantastisch uitzicht over de stad. 
De avond is ter vrije besteding.

Pousada Mosteiro de Guimarães, Portugal
pousada
Pousada Mosteiro de Guimarães
logies & ontbijt

Dag 4

Guimarães

Na het ontbijt ontmoet u uw Engelssprekende gids (rijdt mee in uw auto) in de lobby voor een 4 uur durend bezoek aan de highlights van Guimarães en Bom Jesus.
Guimarães, gelegen in Minho, is één van de belangrijkste steden in de geschiedenis van het land. De straten en monumenten van de stad ademen geschiedenis en betoveren haar bezoekers. Het historische centrum wordt beschouwd als werelderfgoed en heeft prachtige tuinen, uitnodigende terrassen en enkele van de meest karakteristieke plekken zoals Largo do Toural, Largo da Oliveira, Rua de Santa Maria en de kerk van São Gualter. Het spectaculaire kasteel (entree inbegrepen) is erkend als één van de zeven wonderen van Portugal.

Bom Jesus

Na de lunch bezoekt u de Bom Jesus: een heiligdom in barokke stijl met een kerk en een prachtig park op een heuvel. Een hydraulische kabelbaan, gerangschikt onder de mooiste kabelbanen van Europa, brengt u door het bos naar het begin van de trappen. Prachtige gebeeldhouwde trappen die de vijf menselijke zintuigen vertegenwoordigen, brengen u naar de top.

Na uw bezoek rijdt u terug naar het hotel. De avond is ter vrije besteding.

Pousada Mosteiro de Guimarães, Portugal
pousada
Pousada Mosteiro de Guimarães
logies & ontbijt

Dag 5

Porto

Na het ontbijt checkt u uit en gaat u op weg naar Porto. U rijdt naar uw hotel, Palacio do Freixo, waar u uw bagage vast afgeeft. Dan rijdt u naar het stadscentrum, parkeert uw auto en meldt u bij het “Meeting Point” voor een ca. 3½ uur durende gastronomische tour onder leiding van een deskundige lokale gids.
U gaat het echte Porto proeven! De Food Tour omvat o.a. een bezoek aan de 100-jarige lokale markt. Op 5 locaties proeft u de typische Petisco (snacks), vergezeld van een drankje (frisdrank/wijn); kortom, veel interessante informatie over Portugese wijnen en gastronomie!

Na de tour is de rest van de dag ter vrije besteding.

Pousada Palácio do Freixo, Porto, Portugal
pousada
Pousada Palácio do Freixo
logies & ontbijt

Dag 6

Porto

Na het ontbijt rijdt u naar het stadscentrum voor een unieke ervaring: een 3 uur city-tour per Tuk Tuk onder leiding van een deskundige lokale gids. Dit is de grappigste manier om de historische straten van Porto te ontdekken; van de smalle straatjes van het historische centrum tot de rechteroever van de rivier de Douro, Foz en de Atlantische kust.

Na de tour kunt u een mooie wandeling langs de rivier de Douro maken en de 6 imposante, ijzeren bruggen bekijken die de stad Porto met Vila Nova de Gaia verbinden.
Aansluitend maakt u een 50 minuten durende cruise over de Douro, waarbij u de bezienswaardigheden in de stad kunt zien en de beroemde Rabelos-boten kunt leren kennen, authentieke schepen van de regio.

De rest van de dag ter vrije besteding.

Pousada Palácio do Freixo, Porto, Portugal
pousada
Pousada Palácio do Freixo
logies & ontbijt

Dag 7

Douro regio

Na het ontbijt gaat u de Douro regio op eigen gelegenheid ontdekken. Bezoek  het klooster en de São Gonçalo-brug in Amarante, een bedevaartbestemming, en rij vervolgens naar het wijngebied Régua en geniet van een tour met wijnproeverij & picknicklunch! op Quinta da Pacheca.
In Pinhão, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, draait alles om port en wijn; wat te zien is aan de vele porthuizen die hier te vinden zijn. Pinhão staat echter ook bekent om zijn prachtige, authentieke treinstation dat één en al vrolijkheid en kleur uitstraalt. De gevels zijn versierd met honderden tegels, waarop de Douro vallei en het werk in de wijngaarden zijn afgebeeld.
Aan het eind van de middag rijdt u terug naar Porto.

In de avond wordt u opgehaald en naar het restaurant Barão Fladgate gebracht. Geniet van het panoramische uitzicht, een heerlijk diner en de voortreffelijke wijn van één van de oudste producenten in Portugal: Taylor's.

Pousada Palácio do Freixo, Porto, Portugal
pousada
Pousada Palácio do Freixo
logies & ontbijt

Dag 8

Aveiro

In de ochtend rijdt u naar Aveiro, ook wel “Portugees Venetië” genoemd. Aveiro ligt naast de zee en de Ria de Aveiro, de grootste lagune van Portugal met haar flamingo’s. Een netwerk van kanalen slingert door het sfeervolle centrum en verbindt de lagune met de zee. U gaat aan boord van een “Moliceiros”; deze slanke, kleurrijke vaartuigen werden vroeger gebruikt om algen en zeewier te verzamelen, maar worden tegenwoordig voor boottochtjes gebruikt. Tijdens de moliceiro-bootroute passeert u enkele van de meest karakteristieke punten van Aveiro, zoals de art nouveau-gebouwen aan de oevers van het kanaal, de zoutvlakten van Aveiro, de visserswijk Beira-Mar, de oude Jerónimo keramiekfabriek en de vismarkt.

Coimbra

Na de lunch vervolgt u uw reis naar Coimbra, waar u incheckt in het historische hotel Quinta das Lagrimas, lid van Small Luxury Hotels. Quinta das Lágrimas bewaart de geheimen van een beroemd maar tragisch, 14-eeuws liefdesverhaal tussen prins Pedro en Inês de Castro. Het hotel wordt omgeven door tuinen die zo rijk en divers zijn dat ze, in zeldzaamheid en exotisme, tot de meest complete botanische tuinen ter wereld behoren.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Quinta das Lágrimas, Coimbra, Portugal
boutique hotel
Quinta das Lágrimas
logies & ontbijt

Dag 9

Coimbra 

In de lobby ontmoet u uw gids voor een stadswandeling (ca. 3½ uur) door Coimbra. Coimbra, aan de oevers van de rivier de Mondego, staat bekend om zijn universiteit, de oudste van Portugal en één van de oudste van Europa, en heeft het imago van een échte studentenstad. U bezoekt de Universiteitsbibliotheek en verschillende monumenten uit die tijd die de pracht van Romaanse kunst laten zien.
In het winkelgebied en het historische cafégedeelte van het stadscentrum bezoekt u het klooster van Santa Cruz, waar het graf van de 1e koning van Portugal, Afonso Henriques, is gevestigd, en aan de andere oever het klooster van Santa Clara-A-Velha, hersteld en gered uit de wateren van de rivier die haar door de eeuwen heen zijn binnengevallen.

Obidos

Na de wandeling rijdt u naar Obidos; een prachtige kleine Portugese stad, uitgeroepen tot nationaal erfgoed. Het heeft enkele van de meest karakteristieke gebouwen uit de Portugese middeleeuwen behouden. De naam Óbidos komt van de Latijnse term oppidum, wat "citadel" of "versterkte stad" betekent.

Lissabon

Nadat u wat tijd in Obidos heeft doorgebracht, rijdt u verder naar Lissabon. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Pousada de Lisboa, Lisbon, Portugal
pousada
Pousada de Lisboa
logies & ontbijt

Dag 10

Lissabon

Na het ontbijt maakt u een leuke Sitway Tour (een Segway met 2 wielen en een zitting) van 1,5 uur door de stad. Een avontuur! Deze tour zal zich concentreren op de belangrijkste historische wijken van Lissabon. De wijk Alfama heeft nog steeds de Portugese authenticiteit behouden.

De rest van de dag ter vrije besteding.
‘s Avonds gaat u dineren in authentiek Fado restaurant op loopafstand van het hotel. Het diner is inbegrepen; de drankjes niet.

Pousada de Lisboa, Lisbon, Portugal
pousada
Pousada de Lisboa
logies & ontbijt

Dag 11

Sintra, Cabo da Roca & Cascais

Na het ontbijt ontmoet u uw Engelssprekende gids in de lobby van het hotel. Deze zal in uw auto meerijden naar Sintra. U maakt een tour in Sintra (inclusief toegang tot Quinta da Regaleira) en geniet van een traditionele Portugese lunch. Bij Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van continentaal Europa, ontvangt u een souvenircertificaat met de inscriptie "waar het land eindigt en de zee begint".

U passeert de prachtige stranden van Cascais, waaronder Praia do Guincho, het meest pittoreske strand aan de kust van Lissabon. Ervaar op weg naar Cascais (een ooit vredig vissersdorpje maar nu een favoriete bestemming werd voor de internationale jetset) het mysterie van de grot "Devil's Mouth", ontstaan door het beuken van de golven op de rotsachtige klif.

Pousada de Lisboa, Lisbon, Portugal
pousada
Pousada de Lisboa
logies & ontbijt

Dag 12

Lissabon

Helaas is dit alweer uw laatste dag...
Na het ontbijt checkt u uit. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.
Dan rijdt u naar de luchthaven van Lissabon, waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandverblijf.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: