Selous Game Reserve

Selous Game Reserve (Nyerere National Park) is het grootste beschermde wildgebied van Afrika en is qua oppervlakte groter dan Zwitserland. Het gebied is ongerept en op bepaalde plaatsen is nog nooit een mens geweest.

Het landschap is zeer divers en magisch, met vulkanische warmwaterbronnen, meren, savannen, bossen en rotspartijen. Selous dankt zijn naam aan de bekende olifantenjager Frederick Courtney Selous (1930). U kunt hier dan ook grote aantallen olifanten bewonderen als ook leeuwen, cheeta's, neushoorns, antilopen, apen en meer dan 440 verschillende soorten vogels.

De absolute bekroning op uw verblijf in het Selous Game Reserve is een rivierexpeditie per boot.Terwijl u geniet van de indrukwekkende omgeving ziet u grote aantallen nijlpaarden, krokodillen en grazende antilopen aan uw gezichtsveld voorbijtrekken.

Na uw safari kunt u heerlijk ontspannen op de veranda van uw comfortabele tentenkamp, prachtig gelegen aan de oevers van de rivier. Wanneer de zon ondergaat en een oranje gloed het landschap kleurt, komen de dieren in de schemer naar de oevers van de rivier om te drinken voordat de nacht invalt.
De volgende morgen trekt u er samen met een persoonlijke gids vroeg op uit voor een wandelsafari, die uw avontuur in Selous compleet maakt.

Vanuit uw luie stoel op uw veranda kunt u genieten van het vele wild in de Rufiji rivier. U kijkt over de vlakte en wordt overspoeld door een gevoel van vrede wanneer u de natuur in al zijn puurheid aanschouwt.

Fly Camping

Ook in Selous heeft u de mogelijkheid van fly camping; u trekt enkele dagen met een gids door het park en overnacht in kleine tentjes onder de indrukwekkende sterrenhemel.

ONZE TOPACCOMMODATIES Selous Game Reserve

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: