Steenberg Hotel

Steenberg Hotel, Constantia, South Africa

Het vijfsterren Steenberg Hotel ligt op de oudste Kaapse wijnboerderij in Constantia op slechts 20 minuten van centrum van Kaapstad, met een schitterend uitzicht over False Bay.

De gebouwen (nu een Nationaal Monument) dateren uit 1682 en zijn geheel gerestaureerd. Het hotel heeft 21 en-suite kamers met airco, ondergebracht in diverse gebouwen, en 3 ruime Heritage Suites: The Cape Colonial, The Khoi Khoi, en de Dutch East India.
Iedere kamer is gemeubileerd met onder meer antiek en heeft uitzicht op de werkende wijngaarden, de 18 holes golfbaan of de prachtig aangelegde tuinen. Verder kunt u gebruik maken van 2 mooie zwembaden en een fitness- en stoomruimte.

Wijngaarden

Steenberg is de oudste boerderij in Constantia Valley, wat bekend staat als het beste wijngebied van Zuid-Afrika. De eerste wijnen werden hier geproduceerd in 1695. De farm heette toen Swaaneweide, en is later omgedoopt tot Steenberg naar de imposante naastgelegen berg. Het is de meest zuidelijk gelegen wijngebied in deze streek, waardoor het optimaal kan profiteren van de invloed van de koelte van het nabijgelegen False Bay.

Sinds 1990 zijn ongeveer 68 ha grotendeels beplant met de Sauvignon Blanc, maar ook met Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz en Nebbiolo. In de wijnkelders worden de gebottelde wijnen onder de ideale omstandigheden bewaard, klaar om van genoten te worden...

Culinair

Catharina’s is een sfeervol restaurant met een fantastisch uitzicht over False Bay, de omliggende Steenberg Mountains en de wijngaarden. De inrichting is moderm met een Afrikaanse invloed, die tot uiting komt in de gebruikte lokale materialen. Op de menukaart van de inventieve en getalenteerde chef Garth Almazan staan vooral bijzondere hedendaagse Zuid-Afrikaanse gerechten.
Op de wijnkaart van Catharina's staat een interessante selectie van de 100 beste wijnen die Zuid-Afrika kan bieden. De combinatie van de met vele prijzen bekroonde gerechten en de voortreffelijke wijnkaart maken een diner absoluut tot een onvergetelijke herinnering.

Bistro Sixteen82, een innovatieve en interactieve wijn en eetbestemming, ligt naast de Steenberg wijnmakerij in de inheemse tuinen met een terras met reflecterende waterpartijen en een prachtig uitzicht op de bergen en de uitgestrekte wijnlanden. De inventieve gerechten op het menu veranderderen constant onder invloed van de beste lokale seizoensproducten.

Spa

In de luxe Spa van het Steenberg hotel kunt u een keuze maken uit diverse behandelingen. De 90 minuten durende ScenTao Hot Stone Therapy Massage is bijvoorbeeld een onvergetelijke ervaring, net zoals de Elixer: een therapeutische massage waar vijf verschillende technieken van traditionele therapieen worden toegepast.De serene omgeving met de krachtige energie van de Steenberg Mountains heeft ertoe bijgedragen dat deze Spa een begrip in de regio is geworden. Laat u professioneel verwennen door de specialisten van de Ginkgo Spa & Wellness Group; dat is relaxen in meervoud...

Faciliteiten

(beveilgde) parkeerplaats
babyoppas
bar
bibliotheek
geld wisselen
lounge
restaurant
spa/wellness
wifi
zwembad

Kamer

airco
douche
haardroger
kluisje
koffie- en thee faciliteiten
televisie
wifi

Activiteiten

(mountain) biking
golf
wijn proeven

AddToAny

Golf Club

Een baan ontworpen en gebouwd door Peter Matkovich. Deze 18 holes kampioenschapsbaan loopt door in het Steenberg bos en de omliggende wijnvelden zorgen voor een uniek uitzicht.  Deze populaire baan staat bekend om haar het gehele jaar door uitstekende conditie en haar beste greens in Kaapstad. De signature hole is de 3e, par 4, 371 meter.  De Zilvermijn Bergen vormen het decor van de fairway die beduidend smaller wordt daar waar uw bal zou moeten landen vanaf de tee.  De fairway loopt geleidelijk af naar de green, en er lijkt alleen gevaar te dreigen van de bomen aan de rechterkant en de steile helling aan de linkerkant.  Als u dichterbij komt blijken er echter ook nog eens vier bunkers achter de green op u te wachten!

Standard Room
Standard Room
Standard Room
Superior Room
Superior Room
Superior Room
Family Room
Family Room
Family Room
Manor Suite
Manor Suite
Manor Suite
Manor Suite
Bistro Sixteen82
Tryn Restaurant
Tryn Restaurant
Spa
Spa
Golf
Wine Tasting
Wine Tasting
Wine Tasting
Wine Tasting
Wine Tasting
Wine Tasting
Bistro Sixteen82
Bistro Sixteen82

PLAATS EEN REACTIE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief