Wine & Dine

14-daagse self drive Zuid-Afrika - wijngebieden, culinair, wildlife & golf

Wine & Dine, 14-daagse self drive Zuid-Afrika

In 14 dagen rijdt u in een huurauto door de West Kaap in Zuid-Afrika, waarbij er veel tijd is gereserveerd voor het bezoek aan Wine Estates, wijnproeverijen en culinaire ervaringen. Onderweg is er een grote verscheidenheid bezienswaardigheden en optionele activiteiten, zowel cultureel als actief.
U gaat ook op game drive in het Sanbona Wildlife Reserve op zoek naar de wilde dieren.

 

Grote verscheidenheid bezienswaardigheden en optionele activiteiten op de route.

  • Kaapstad en omgeving
  • Paarl
  • Pearl Valley Golf Course (optioneel)
  • Game drives in het Sanbona Wildlife Reserve
  • Hermanus
  • Whale Watching (alleen in het seizoen; juni-december)
  • Franschhoek
  • Stellenbosch
  • Diverse mogelijkheden bezoek Wine Estates

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-4

Kaapstad

Aankomst op het internationale vliegveld van Kaapstad.
Meet & greet + transfer van de luchthaven naar uw accommodatie. Op dag 2 wordt uw huurauto afgeleverd.

In de 17e eeuw werd Kaapstad door Jan van Riebeeck gesticht als verversingsstation voor de V.O.C. en sindsdien uitgegroeid tot een unieke metropool waar verleden en heden hand in hand gaan. In en rond Kaapstad vindt u wijngaarden, witte stranden, blauwe zee, palmbomen, uitstekende restaurants, historische en ultramoderne gebouwen, galleries, winkels, musea maar ook townships waar u een beeld krijgt van het leven van de minder bedeelde Zuid-Afrikaan.
De stad is gebouwd rond de Tafelberg, die vanuit de verte duidelijk herkenbaar is. In de haven vindt u het semi-overdekte complex Victoria & Alfred Waterfront, met tal van winkels, restaurants, terrasjes en het opstappunt van de boot naar Robbeneiland, het beruchte gevangeniseiland.

TIP: Groot Constantia
Groot Constantia is een van de oudste wijnhuizen van Zuid Afrika. Het huis is een prachtig voorbeeld van Cape Dutch architectuur, zoals deze ooit ontstond in de Constantia Vallei. Constantia omvat de alom bekende Constantia vallei waar Simon van der Stel zijn historische boerderij stichtte. Uit deze streek komt de dessertwijn die in de 19e eeuw zo populair was. Tijdens een bezoek kunt u van diverse wijnen genieten die hier nog op de oude traditionele manier worden vervaardigt.

Te doen en te zien in en rond Kaapstad:
o.a. V&A Waterfront, Table Mountain, kasteel De Goede Hoop, District Six museum, Robben Island, Kirstenbosch, Constantia Winelands, Boulders Beach, Cape Point
The Bay Hotel, Camps Bay, Kaapstad, Zuid-Afrika
boutique hotel
The Bay Hotel
logies & ontbijt

Dag 5-7

Paarl

Dit historische stadje, gelegen tussen de wijngaarden, is één van de oudste stadjes van Zuid-Afrika. De eerste Nederlanders vestigden zich er in 1687. Het waren de Franse Hugenoten die er in 1688 de wijnrank introduceerden. Paarl heeft enkele prachtige Kaaps-Hollandse gebouwen. Ook vindt u hier de grote wijnkelders van de K.W.V. (coöperatieve wijnbouwersvereniging) waar rondleidingen en proeverijen mogelijk zijn.

TIP: Pearl Valley Golf Course (baanlengte 6801 m / 18 holes)
Een prachtige golfbaan gelegen in een vallei met uitzicht op de spectaculaire Drakenstein Mountains. In de herkenbare Jack Nicklaus stijl liggen er veel bunkers te wachten op uw bal.
Alle holes zijn signature holes? Deze baan heeft zoveel spectaculaire holes dat het moeilijk is slechts één hole als signature hole aan te wijzen. Een echte aanrader! 

Wellington

Wellington is een vriendelijk dorp zo'n vijftien kilometer ten noorden van Paarl en centrum van wijn en gedroogd fruit. De meeste wijnboerderijen rondom Wellington zijn toegankelijk. De Welvanpaswijn wordt gemaakt door de familie Retief. De boerderij wordt nu geëxploiteerd door de zevende generatie na de legendarische voortrekker Piet Retief, die er ook heeft gewoond.
In de nabijgelegen 'Patatskloof' kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt.

Te doen & te zien in en rond Paarl en Wellington:
o.a. wijnboerderijen, wijnproeverijen, Pearl Valley Golf Course, wandelen
Val Du Charron Guest House & Spa, Wellington, South Africa
guesthouse
Val Du Charron Guest House & Spa
logies & ontbijt

Dag 8-9

Montagu

Montagu is een klein wit plaatsje aan de wijnroute 'Route 62', in een omgeving die bekend staat vanwege de muskadelwijnen. U vindt hier diverse wijnhuizen die meer bieden dan alleen een wijnproeverij. Zo kunt u bij Viljoensdrift een picknickmand vullen en daarmee op een boot stappen voor een uur durende tocht op de Breederivier. Bij Van Loveren kunt u een wandeling maken door de indrukwekkende tuin, waar bij iedere bijzondere gebeurtenis een boom is geplant. In Wederom leert u hoe u salami, coppa, panceta en Italiaanse worstjes kunt maken.

Te doen & te zien in en rond Montagu:
o.a. Ronnie’s Sex Shop, wijnproeven in diverse wijnhuizen en -boerderijen, Montagu tractor-trailer-tocht

Sanbona Wildlife Reserve

Een plaatselijke gids neemt u zowel voor- als na de middag mee op safari in een open 4x4 voertuig en legt u alles uit over de fauna en flora in dit gebied. Het heuvelachtig landschap is zeer gevarieerd, evenals de dieren die hier leven. U kunt niet alleen verschillende soorten antilopen, cheeta’s, zebra’s, bokjes en impala-soorten zien maar ontmoet met een beetje geluk ook de witte leeuwen die in dit wildreservaat leven.

U kunt 2 keer per dag gebruik maken van de activiteiten zoals aangeboden, zoals game drives, wandelsafari’s, een bootsafari en vogels kijken.
Dwyka Tented Lodge, Sanbona Wildlife Reserve, South Africa
tented camp
Dwyka Tented Lodge
vol pension + activiteiten

Dag 10

Hermanus

Hermanus staat bekend als het beste walvisstation op het vasteland ter wereld. De “Whale Crier” loopt door het dorp om aan te geven dat de walvissen weer in de baai zijn en waar ze zijn. Naast het waarnemen van walvissen, kunt u er ook naar hartenlust wandelen. In de omgeving van Hermanus vindt men steeds meer wijnboerderijen.

TIP: Whale Watching Cruise
Een spectaculaire boottocht waarbij u de gelegenheid krijgt op walvissen van dichtbij te bekijken. Aangezien walvissen doorgaans nieuwsgierig zijn, komen ze regelmatig een kijkje nemen bij de boot en kunt u ze, met een beetje geluk, bijna aanraken! De walvisexpert aan boord vertelt u intussen alles wat u weten wilt over deze gigantische zeezoogdieren.

TIP: Hemel ’n Aarde Valley Wine Route
Een begeleide tour naar de verrassend mooie wijnboerderijen van de Hemel ’n Aarde Valley. Door het koele zeeklimaat en de juiste samenstelling van de grond is deze vallei een ideale locatie voor de Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Chardonnay wijnen. Wijnliefhebbers doen tijdens de tour verschillende wijnboerderijen aan waaronder Bouchard Finlayson, Whalehaven, Cape Bay en Beaumont. Uiteraard kan er ook geproefd worden.

​Te doen in en in de omgeving van Hermanus:
o.a. walvissen kijken (juni-december), markt, shark cage diving, Zwelihle Township Tour, Hemel ’n Aarde Valley Wine Route, Sundowner Caramaran Cruise (half december/half april)
138 Marine Beachfront Guesthouse, Hermanus, South Africa
guesthouse
138 Marine
logies & ontbijt

Dag 11-13

Franschhoek

Franschhoek is een klein plaatsje in de wijngebieden dat destijds werd gesticht door Franse Hugenoten en nog steeds een Frans karakter draagt. Diverse bekroonde restaurants liggen in of aan de rand van Franschhoek en vele dragen een Franse naam.

Stellenbosch

Deze stad is vernoemd naar Simon van der Stel (Van der Stels bosch), die het gebied in november 1679 verkende toen het nog Wildenbosch heette, en zeer onder de indruk was van de pracht en de vruchtbaarheid ervan. U vindt hier nog steeds vele huizen en gebouwen in VOC-bouwstijl. In en rond Stellenbosch, aan de Stellenbosch Wine Route, liggen vele ‘wine-estates’ waaraan u een bezoek kunt brengen. Oom Samie se Winkel, het Kruithuis, het Stellenryk Wijnmuseum en het Dorpsmuseum geven een goede indruk van de historie van Stellenbosch.

TIP: Le Pique Nique ‘Rhone’, Boschendal
U geniet van een elegante picknick in Franse Stijl onder de talrijke dennenbomen (afhankelijk van het weer!). De bedienden schuiven de gietijzeren stoelen met heerlijke zitkussens aan en brengen daarna de enorme picknickmanden vol heerlijkheden. Vers stokbrood, en selectie van pate’s, een trio van vlees- en koude kipgerechten, duo’s van aardappel- en groentesalades, heerlijke kaasjes, biscuitjes en marmelade. Als slotstuk nog een paar heerlijke desserthapjes. Dit alles geserveerd met een perfecte Boschendalse wijn uit eigen wijnkelder en de idylle is compleet.

Te doen & te zien in en rond Franschhoek & Stellenbosch:
o.a. dorpsmuseum, Oom Samie se Winkel, bezoek verschillende wijnhuizen en -boerderijen (o.a. Boschendal, Delaire, Middelvlei, Vergelegen, Waterford, Jordan etc.)
Babylonstoren Farm Hotel, Paarl, South Africa
country hotel
Babylonstoren Farm Hotel
logies & ontbijt

Dag 14

Kaapstad

U kunt vandaag voor het laatst genieten van het prachtige wijngebied, voordat u aan het eind van de dag naar de luchthaven van Kaapstad rijdt voor uw terugvlucht.

TIP: Lunch in het Greenhouse Restaurant
Voordat u naar Kaapstad terugrijdt kunt u genieten van een uitgebreide lunch bij het Greenhouse Restaurant bij Babylonstoren. Aan het einde van de moestuin staat een flinke kweekkas, waar u als regent binnen kunt genieten van kruidenthee, taart en vers gebakken scones. Als de zon schijnt zit u relaxed buiten beschut onder de bomen te relaxen met vers geperste sapjes in rood, geel of groen en sandwiches. Het concept is simpel, u stelt zelf uw eigen sandwich samen met de lokale ingrediënten. Het knapperige brood, taart en cupcakes komen uit de eigen bakkerij, de salade met kruidenolie uit de tuin, de worstjes uit eigen keuken.

PLAATS EEN REACTIE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief