Wonders of Ceylon

11-daagse rondreis met privé gids door Sri Lanka

Wonders of Ceylon 11-daagse rondreis Sri Lanka met privé gids

Deze bijzondere, op natuur georiënteerde reis neemt u mee naar de mooiste locaties.
Beleef tijdens Wonders of Ceylon een onvergetelijke “Glamping” ervaring tijdens uw verblijf in prachtige eco-lodges; geniet van de diverse flora en fauna en laat u verwennen in het Residence by Uga Escapes, een 180 jaar oud herenhuis omgebouwd tot een trendy boetiekhotel met een service van wereldniveau en de grootste collectie whisky's in Colombo!

NICE TO MEET YOU
Voor onze reizen in Sri Lanka ontvangt u ca. 1 week voor aankomst de biografie van de gids, zodat u een idee heeft wie er bij u zal zijn tijdens uw rondreis, inclusief zijn / haar achtergrond. Ook tijdens 'vrije dagen' hebt u nog steeds de beschikking over uw gids en privé auto, zodat u indien gewenst nog extra activiteiten kunt ondernemen.

 

  • Privé auto met gids
  • Verblijf in luxe kleinschalige accommodaties
  • Wandelen in de Knuckles Mountain Range
  • Bootsafari en nachtelijke wandeling met natuuronderzoekers in Gal Oya Valley NP
  • Game drive in het beroemde Yala National Park
  • Excursie Whale Watching
  • Bezoek aan Rekawa Turtle Watch
  • Bezoek Tsunami Photo Museum

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam > Colombo

Na aankomst op Bandaranaike International Airport in Colombo (vlucht niet inbegrepen) wordt u verwelkomt door de privé gids (tevens uw chauffeur) voor de gehele reis.

Optioneel: Silk Route Arrival Lounge VIP Service:
begeleiding met inreisprocedure en bagage; ca. $50,- p.p.

Colombo > Negombo

Vanuit Colombo vertrekt u in noordelijke richting naar Negombo. Na aankomst bij uw accommodatie is de rest van de dag ter vrije besteding.

The Notary's House, Gonawila, Makandura, Sri Lanka
boutique hotel
The Notary's House
half pension

Dag 2-3

Negombo > Rangala

Na het ontbijt maakt u een fietstochtje door het dorp. Aansluitend rijdt u in noordelijke richting naar Rangala, gelegen in het centrale hoogland van Sri Lanka: de Knuckles Range.
Na aankomst bij uw bijzondere accommodatie is de rest van de dag ter vrije besteding. ‘s Avonds geniet u van een BBQ-diner.

Op dag 3 maakt u een begeleide wandeling via de terrasvormige theeplantages naar de de groene bossen van de Knuckles Mountain Range. Over een afstand van 14 km (looptijd ca. 4-5 uur) trekt u met uw gids door het verfrissende weelderige groene bos en geniet van de rijkdom van de flora. Een  matig uitdagend pad leidt u vervolgens naar een waterval, verloren in het midden van een rijk groen.
Na terugkomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

Wild Glamping Knuckles, Sri Lanka
tented camp
Wild Glamping Knuckles
vol pension

Dag 4-5

Rangala > Gal Oya Valley

Na het ontbijt rijdt u in oostelijke richting naar het Gal Oya Valley National Park, dat bekend staat om zijn olifant kuddes, het uitbundige vogelleven en 32 soorten zoogdieren waaronder de diverse apen, luipaarden, lippenberen, wilde zwijnen, waterbuffels en herten.
In de avond maakt u onder begeleiding van de plaatselijke natuuronderzoekers een nachtelijke wandeling in de bossen rondom de lodge en maakt u kans om enkele van de nachtelijke “buren” te zien wanneer deze uit hun dagelijkse rustplaatsen komen:  amfibieën, reptielen, zoogdieren en vogels. 

Op dag 5 maakt u een bootsafari van 2-3 uur op het grootste meer van Sri Lanka: een unieke manier om de wilde dieren vanaf het water te kunnen spotten. Met een beetje geluk ziet u olifanten zwemmen tussen eilanden of aan de rand van het meer.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Inbegrepen activiteiten:
wandelingen; begeleide fietstours; begeleide beklimming van Monkey Mountain; meelopen met een team van natuuronderzoekers bij het Gal Oya Animal monitoringproject.

Optionele activiteiten: jeepsafari's; wandeling door de laatst overgebleven Veddha-gemeenschap; jungle kookles
Gal Oya Lodge, Gal Oya Valley National Park, Sri Lanka
lodge
Gal Oya Lodge
vol pension

Dag 6-7

Gal Oya Lodge

Voor de avontuurlijke vroege vogels is de 1½ uur durende trektocht naar de top van Monkey Mountain een absolute must. Boven wachten spectaculaire 180 graden uitzichten over de grote beboste vallei.

Gal Oya > Weerawila

Na het ontbijt rijdt u in zuidelijke richting naar Weerawila, gelegen nabij het bekende Yala National Park.

Dag 7 staat in het teken van het dierenleven. Vroeg in de ochtend gaat u op weg voor een volle dag game drive in het beroemde Yala National Park.
Het is een van de oudste en bekendste nationale parken van Sri Lanka beslaat een groot deel van het zuidoosten van het eiland.  In het park liggen verschillende ecosystemen zij aan zij. Er zijn uiterst natte, maar tegelijk ook uiterst droge gebieden. Dichtbegroeide bossen worden afgewisseld door meertjes, die door de olifanten gebruikt worden als drinkplaats.

Flameback Eco Lodge, Weerawila Bird Sanctuary, Sri Lanka
tented camp
Flameback Eco Lodge
vol pension

Dag 8-9

Weerawila > Mirissa

Op weg naar Mirissa brengt u een bezoek aan Rekawa Turtle Watch, een project voor het behoud van zeeschildpadden dat tot doel heeft de nestplaatsen van de schildpadden te beschermen en ervoor te zorgen dat de eieren veilig kunnen uitkomen.
Na uw bezoek rijdt u verder naar Mirissa; de rest van de dag is ter vrije besteding.

Op dag 9 stapt u aan boord van één van de boten van Ocean Safaris voor een Whale Watching ervaring (ca. 3 uur, alleen december-april). Ocean Safaris biedt de tours aan met kleine boten, waardoor u comfortabel van uw reis kunt genieten, weg van de drukte van de overvolle openbare boten. Naast blauwe vinvissen, potvissen, orka's en speelse dolfijnen kunt u ook andere dieren zoals zeeschildpadden en vliegende vissen zien.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Optioneel: Whale Watching per watervliegtuig
Sri Sharavi Beach Villas & Spa, Mirissa, Sri Lanka
beach resort
Sri Sharavi Beach Villas & Spa
logies & ontbijt

Dag 10

Mirissa > Hikkaduwa

Na het ontbijt reist u in noordelijke richting langs de kust naar Hikkaduwa, waar u een bezoek brengt aan het indrukwekkende Tsunami Photo Museum.
Op 26 december 2004 vond een zware zeebeving (9,3 op de schaal van richter) plaats in de Indische Oceaan, die zorgde voor een enorme vloedgolf die zich over de Indische Oceaan verplaatste. Aan de hand van ca. 900 foto’s ziet u het enorme leed wat de bevolking heeft moeten doorstaan en merkt u pas hoe ernstig deze ramp was voor Sri Lanka.

Hikkaduwa > Colombo

U vervolgt de reis terug naar Colombo.

Uga Residence, Colombo, Sri Lanka
boutique hotel
Uga Residence
logies & ontbijt

Dag 11

Colombo > Amsterdam

Na het ontbijt is uw dag tot aan uw vertrek ter vrije besteding. Uw chauffeur zorgt ervoor dat u op tijd aanwezig bent voor uw vlucht. Op de luchthaven neemt u afscheid van uw chauffer.

Optioneel: Silk Route Departure Lounge VIP Service:
begeleiding met incheckprocedures en bagage; ca. $50,- p.p.

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, heeft u een overstap in bv. Doha of Dubai. De aankomst in Amsterdam is de volgende dag.

PLAATS EEN REACTIE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief