Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

4x4 Desert Expedition Oman

9-daagse self-drive expeditie door de woestijn van Rub Al Khali

4x4 Desert Expedition Oman

Ga mee op een woestijn expeditie in Oman met BMS-Travellers en Dunes & Stars. Samen ontdekken we de meest bijzondere (en meest afgelegen) delen van de grote Arabische woestijn.
U rijdt zelf in een goed geëquipeerde Toyota Landcruiser (2 personen per auto) onder begeleiding van de zeer ervaren crew van Dunes and Stars.

The closest thing to an expedition on Mars!

Dunes and Stars bereid de route voor die aangepast wordt aan het niveau van de groep. Er gaat veel equipment mee - van de hoogste kwaliteit: navigatie apparatuur, satelliet communicatie, offroad gear en kampeerspullen. Er gaat ook minimaal 4 man staff mee, waaronder een kok, zodat u ook ’s avonds niets te kort komt.

Deze reis vergt een ‘normale’ fysieke gesteldheid. De reiziger moet in staat zijn om bij een hoge temperatuur zich buiten de auto te begeven en fysieke inspanning te leveren (lopen, zand scheppen).
Midden in de woestijn is geen acute medische hulp beschikbaar en ondanks de satelliettelefoon en GEOS kan medische hulp meer dan 24 uur verwijderd zijn.

De expeditie wordt geleid door de oprichter van Dunes and Stars Jurjen Duintjer. Jurjen heeft meer dan 10 jaar ervaring met reizen in de Rub Al Khali (Empty Quarter). Hij doet dit samen met vriend en zakenpartner Abdullah Mushaikhi, een zeer ervaren gids en woestijnrijder. Zij delen een passie voor desert driving en doen dit naast hun andere werkzaamheden.

Kortom, dit is echt een UNIEKE en exclusieve reis door een gebied waar bijna niemand anders kan reizen!

U kunt deze reis in 2 verschillende klassen maken.

 

 • Salalah
 • Mughsayl blowholes
 • Fazayah Beach
 • Grensstadje Al Mazyounah
 • Rub Al Khali (Empty Quarter)
 • 4x4 rijden door de woestijn en zandduinen
 • Navigeren op basis van roadbook en GPS
 • Onder begeleiding van gespecialiseerde expeditieleiders

AddToAny

Vertrekdata

 • 26 oktober 2024
 • 09 november 2024
 • 22 februari 2025
 • 01 maart 2025

Past geen van de data bij u, of geeft u de voorkeur aan een privé-avontuur?
Wij maken uw eigen Oman-expeditie op maat. Of u nu alleen bent, met z'n tweeën of in een team met anderen, we passen uw one-in-a-lifetime-avontuur aan.

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam > Doha

U vliegt met Qatar Airways in de middag van Amsterdam Schiphol naar Doha in Qatar, waar u aan het einde van de avond aankomt (vlucht niet inbegrepen).

Dag 2

Doha > Salalah

U vliegt na middernacht met Qatar Airways naar Salalah, Oman (vlucht niet inbegrepen).
Na aankomst wordt u op de luchthaven verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar uw hotel brengt. Hier kunt u van het ontbijt genieten en even bijkomen van de reis.

In de middag maken we een ;City Tour door Salalah, een stad die het allemaal heeft: van indrukwekkende moskeeën tot archeologische schatten, musea, markten en met palmen omzoomde stranden. Samen met een privé gids/chauffeur bezoekt u onder andere de Sultan Qaboos Mosque, de lokale markten Souq Al Markizi en Al-Husn Souq, de Archeologische vindplaats Al Balid met het Museum of the Frankincense Land, het Al Hosn Palace en het tropische strand van Al Haffa.

In de avond dineren we in een lokaal restaurant, waar u ook een korte briefing krijgt van Dunes and Stars over wat u van de komende dagen kunt verwachten.

Salalah Gardens Hotel, Salalah, Oman
city hotel
Salalah Gardens Hotel
logies & ontbijt

Dag 3

Vandaag begint uw woestijnexpeditie! In de ochtend staan de auto's klaar, afgetankt en beladen met equipment en eten en drinken. Na een korte briefing rijden we stad uit, langs de kust naar het zuidwesten. De kustweg hier is erg mooi, met passages die vlak langs het strand voeren maar ook over kleine passen met scherpe haarspeldbochten. We houden 3 stops langs de kust:

 1. de blowholes bij Mughsayl - waar de zee via nauwe openingen uit de rotsen spuit;
 2. Fazayah beach - het mooiste strand van Oman, we nemen ruim de tijd zodat iedereen kan zwemmen, en;
 3. een mooi viewpoint boven op een klif van bijna 1000 meter hoog met een ongeëvenaard uitzicht over de Indische oceaan.

Op één van deze punten zullen we ook lunchen. Na het viewpoint verlaten we kust en rijden we het binnenland in, waar het asfalt al snel ophoudt en overgaat in gravelwegen. We rijden nu naar het noordwesten door een systeem van droge rivierbeddingen (Wadi's). Soms is er helemaal geen track meer en banen we onze weg over het gravel en de keien in de Wadi.
Hier zullen we ergens het kamp opslaan en overnachten. Onze crew regelt verder alles en u kunt genieten van het kampvuur, lekker eten en een drankje.

Dunes and Stars Desert Camp, Oman
camping
Dunes and Stars Desert Camp
all inclusive

Dag 4

Rub Al Khali

We rijden nog een stuk door de Wadi en komen uit bij een streng bewaakte militaire post, op de grens met Jemen. Vanaf hier rijden we over een track naar het slaperige grensstadje Al Mazyounah. Hier stoppen we om de auto's vol te tanken en wat laatste inkopen te doen (ijs, hout etc). Afhankelijk van de voortgang kunnen we hier eventueel lunchen. Dan zetten we koers voor de Rub Al Khali woestijn. Hiervoor moeten we eerst nog ruim 100 km over een rechte track rijden door 'the middle of nowhere'. Maar na een uur komen dan eindelijk de eerste hoge duinen in zicht, aanvankelijk als een soort luchtspiegeling. 

We verlaten de track en als we de eerste duinen gepasseerd zijn stoppen we, om de banden op een lagere spanning te zetten maar ook om een uitbreide briefing en demonstratie te geven over zand rijden, navigatie, rij-strategie en veiligheid. We rijden dan rustig dieper de woestijn in en zullen enkele duinpassages gaan doen. Ongeveer een uur voor zonsondergang zoeken we dan een mooie plek uit voor het kamp, en genieten we wederom van goed eten en goed gezelschap.

Dunes and Stars Desert Camp, Oman
camping
Dunes and Stars Desert Camp
all inclusive

Dag 5

Rub Al Khali

De meeste mensen zullen al voor zonsopgang wakker worden, en we nemen de tijd voor een lekker ontbijt. Dan pakken we de spullen en gaan rijden voordat het al te heet wordt. U rijdt alles zelf maar onze crew is altijd beschikbaar om bij u in de auto te stappen en aanwijzingen en tips te geven. Als u een duinpassage te heftig vind dan kan iemand van de crew het ook overnemen. In principe rijdt er altijd een auto van D&S voorop, en een als laatste.
De auto's houden contact via de radio. Bij een ingewikkelde duinpassage zal eerst gescout worden, één auto rijdt dan vooruit en bepaald het ideale pad door de duinen. Dit kan soms even duren, zeker bij nieuwe duinpassages. Iedereen komt op een gegeven moment wel een keer vast te zitten maar dat hoort er bij. Meestal komt een auto dan snel weer los maar soms moet er getrokken, geduwd of zelfs gegraven worden. Dan komt het aan op teamwerk.

Gasten die geïnteresseerd zijn in navigatie betrekken we graag hierbij. We navigeren op basis van een roadbook en een GPS. We nemen ruim de tijd voor lunch, en aan het einde van de dag zetten we wederom het kamp op een mooie plek op.

Dunes and Stars Desert Camp, Oman
camping
Dunes and Stars Desert Camp
all inclusive

Dag 6

Rub Al Khali

De laatste volle dag in de woestijn. U zult merken dat u vooruitgang boekt in het zandrijden, maar wees niet overmoedig. We zullen er voor zorgen dat iedere duinpassage een uitdaging vormt. Maar we ruimen altijd genoeg tijd in voor foto's, sanitaire stops, lunch etc. Geen haast, in ons roadbook hebben we altijd meerdere opties om weer uit te woestijn te komen; er is dus niet maar 1 route die gevolgd moet worden. Als we ons laatste woestijnkamp opzetten zal dit vertrouwd aanvoelen.

Dunes and Stars Desert Camp, Oman
camping
Dunes and Stars Desert Camp
all inclusive

Dag 7

Rub al Khali > Salalah

We zullen de route zo plannen dat we aan het begin van de middag de woestijn uit rijden. Afhankelijk van de locatie kunnen we een bezoek aan Ubar overwegen. De 'lost city' Ubar is een archeologische opgraving van een verloren gewaande karavaan-stad. Vanuit hier verlieten in de oudheid karavanen richting de Levant. U moet zich echter hier niet te veel van voorstellen, het is niet bepaald het Colosseum :-). We stoppen er dan ook alleen als het op de route ligt.
In de late middag rijden we dan Salalah weer binnen en zetten u af bij uw accommodatie.

In de avond organiseren we een afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

Optie A - Crowne Plaza Resort Salalah, Standard Sea View Room
Optie B - Al Baleed Resort Salalah by Anantara, Deluxe Sea View Room
Crowne Plaza Resort Salalah, Oman
beach resort
Crowne Plaza Resort Salalah
logies & ontbijt
Al Baleed Resort Salalah by Anantara, Oman
beach resort
Al Baleed Resort Salalah
logies & ontbijt

Dag 8

Salalah

U kunt vandaag heerlijk uitrusten en genieten van de faciliteiten van uw accommodatie. Salalah biedt, naast strand, een verscheidenheid aan cultuur en natuur in en om de stad.

Optie A - Crowne Plaza Resort Salalah, Standard Sea View Room
Optie B - Al Baleed Resort Salalah by Anantara, Deluxe Sea View Room
Crowne Plaza Resort Salalah, Oman
beach resort
Crowne Plaza Resort Salalah
logies & ontbijt
Al Baleed Resort Salalah by Anantara, Oman
beach resort
Al Baleed Resort Salalah
logies & ontbijt

Dag 9

Salalah > Doha > Amsterdam 

Vroeg in de ochtend een transfer van uw hotel naar de luchthaven van Salalah, voor uw vlucht via Doha naar Amsterdam (vluchten niet inbegrepen).
Aankomst Amsterdam net na het middaguur.

Verlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf in Salalah of in Muscat en omgeving.

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: