Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Mozambique

Mozambique - vakantie, witte zandstranden en duiken

Mozambique is een groot, uitgestrekt land in het zuid-oosten van Afrika met een kustlijn van bijna 2500 kilometer lang. Hierdoor zijn er schitterende witte zandstranden en idyllische eilandjes waar u kunt genieten van zon, zee, strand en watersport.

Mozambique is, op enkele plaatsen na, nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor het een ideale vakantiebestemming is voor een relaxte vakantie aan het strand. Naast vele watersporten zoals kayakken, zeilen en snorkelen is het een uitgelezen plaats om onder de waterspiegel te duiken. Hier treft u koraalriffen aan die nog nauwelijks zijn aangetast en bevolkt worden door ontelbare kleurige vissen. Bijna het hele jaar worden barracuda’s, zeeschildpadden, dolfijnen en reuzenmanta’s waargenomen.
En wees niet bang als u nog geen duikervaring hebt of al een tijd niet hebt gedoken: er zijn vele goede duikscholen die duik- en opfriscursussen aanbieden.

In 1498 ontdekte Vasco da Gama Mozambique onderweg naar India. Kort daarna werd het een Portugese kolonie. Op 25 juni 1975 werd de onafhankelijke Republiek Mozambique uitgeroepen.
Vandaag de dag groeit de economie in Mozambique gestaag. De landbouw is verreweg de belangrijkste bron (80%) van inkomsten en werkgelegenheid. Een probleem is de infrastructuur en het ontbreken van belastingen. Door het ontbreken daarvan zijn er minder overheidsinkomsten, en kan er dus minder aan het land verbeterd worden.

Combinatie met Zuid-Afrika

Wat is er mooier dan het combineren van natuurparken in Zuid-Afrika (bijvoorbeeld Sabi Sands en Kruger National Park) en de idyllische kust van Mozambique? Niets! BMS-Travellers biedt u deze kans, zowel met privé gids als self drive.
Ook aan de niet-duikers is gedacht. De reizen kunnen zo samengesteld worden dat er voor elke wat wils is; zon, zee, strand, duiken, game drives etc.

Duiken

Mozambique is een paradijs voor elke duiker en snorkelaar. Voor de eilandrijke kust liggen vele koraalriffen met ontelbare kleurige vissen te wachten om bewonderd te worden.

Onderstaande reisvoorstellen zijn slechts indicaties van wat mogelijk is op deze bestemming.
Wij stellen altijd, samen met u, een uitgebalanceerde en persoonlijke reis samen, gebaseerd op uw wensen. Kortom: écht maatwerk!

Reisvoorstellen Mozambique

8 dagen Mozambique, &Beyond Benguerra Island
Benguerra Island
8 dagen paradijselijk relaxen in Mozambique

Highlights Mozambique

Bazaruto Archipel
Great Limpopo Transfrontier Park
Inhambane
Maputo
Quirimbas Archipel

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: