Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Uganda

Uganda: de groene parel van Afrika. Het is niet voor niets zo groen. Het land is rijk aan water in veel verschillende vormen. Kratermeren, rivieren, moerassen en vergeet ook niet het vochtige klimaat in het tropische regenwoud.

Van het uitgestrekte Victoriameer tot de wilde watervallen van de Witte Nijl. Al dat water zorgt voor een grote rijkdom aan wilde dieren. Het is een prachtig, vruchtbaar en zeer afwisselend land. De dicht beboste bergen en watervallen in het Westen en de uitgestrekte groene graslanden in het Zuiden bieden een groot contrast. 

Uganda is beroemd vanwege de vele apen die er leven

Uganda is beroemd vanwege de vele apen die er leven. Tijdens treks op sommige safari’s komt u oog in oog te staan met berggorilla’s of u gaat op zoek naar chimpansees of bavianen. In het Kibale Forest National Park zijn alleen al elf verschillende soorten primaten geteld.
Zeer exclusief zijn de begeleide wandelingen op het Ngamba Island in Lake Victoria. Daar kunt in een zeer select gezelschap van twee tot drie bezoekers de chimps van nabij meemaken tijdens de voedertijd.

Hoog in de bergen, in het tropische regenwoud van Bwindi Impenetrable National Park, leeft meer dan de helft van de wereldpopulatie berggorilla’s. U brengt een bezoek aan de chimpansees van Kibale Forest. Met BMS-Travellers trekt u door het dichte regenwoud en ontmoet u deze intelligente dieren.

Wandelsafari's Uganda

Een ontmoeting met de berggorilla’s staat in de top drie van exclusieve wandelsafari’s in Uganda. Om de leefwereld van deze zeldzame dieren beschermd te laten, is er een zeer beperkt aantal permits per dag beschikbaar. U maakt met een klein groepje mensen en twee gidsen de prachtige, maar pittige wandeling door het woud. De duur ervan is afhankelijk van de plek waar de reusachtige zilverrug en zijn groep op dat moment verblijven. Als u ze ziet, kunt u ze van zeer nabij bekijken. U voelt dat u opgemerkt bent en dat er op een bepaald oerniveau een stilzwijgend maar veelzeggend contact is. Vele safarireizigers noemen deze gorillatrek de meest onvergetelijke ervaring...

Onderstaande reisvoorstellen zijn slechts indicaties van wat mogelijk is op deze bestemming.
Wij stellen altijd, samen met u, een uitgebalanceerde en persoonlijke reis samen, gebaseerd op uw wensen. Kortom: écht maatwerk!

Reisvoorstellen Uganda

Uganda Discovery 12-daagse privé safari Uganda
Uganda Discovery
12-daagse privé safari Uganda
Primate Safari Uganda
Primate Safari
9-daagse privé safari Uganda

Highlights Uganda

Bwindi Impenetrable National Park
Entebbe
Jinja
Kampala
Kibale Forest National Park
Kidepo Valley National Park
Lake Mburo National Park
Mgahinga National Park
Murchison Falls National Park
Ngamba Island
Queen Elizabeth National Park
Rwenzori Mountains National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: