IJsland

Land van vuur en ijs

IJsland spreekt als geen andere bestemming tot de verbeelding. Watervallen lijken over elke klifrand en bergwand te stromen, modderpoelen knallen, vulkanen rommelen en roken, en een bittere poolwind huilt over de buitenaardse lavavelden en fjorden. De bebouwde wereld van IJsland is ook een weerspiegeling van de wilde landschappen van het eiland. Hipster-cafés verkopen brood gebakken met geothermische hitte, designerboetieks zijn gevuld met Scandinavische prints en natuurlijke stoffen, en openbare zwembaden lopen over van mineraalrijk water.

Hoewel IJsland lijkt te zweven aan de rand van de aarde, is het eigenlijk toegankelijker dan ooit. Afhankelijk van wanneer u het bezoekt, kan het ‘Land van Vuur en IJs’ gedrenkt zijn in een dieprode middernachtzon - of verlicht worden door de flikkerende aurora borealis (het noorderlicht) tijdens anders donkere winterdagen.

Er is een oogverblindend divers aanbod van plaatsen om te bezoeken in IJsland. De Westfjorden, Snaefellsnes en Porsmork zijn de 'wildste' gebieden, hoewel de grijze zandwoestijn en de kale bergen in de centrale hooglanden een ruwe pracht hebben die winterharde wandelaars aantrekt. IJzige bergtoppen, eenzame schiereilanden en eilanden, meren en watervallen breken de zachtere noordelijke heuvels op. De zuidelijke vlakten herbergen de Gouden Cirkel - een enclave van geisers, gletsjers, warmwaterbronnen en geschiedenis nabij Reykjavik.

Of u nu op zoek bent naar de grootste hits van IJsland (de warmwaterbronnen in Geysir, Skógafoss, de verweerde romp van het vliegtuigwrak in Sólheimasandur) of u wilt zich diep terugtrekken in de IJslandse gletsjers, lavavelden en nationale parken, laat de experts van BMS-Travellers u inspireren.

Reisvoorstellen IJsland

Treasure Trail 8-daagse self-drive rondreis IJsland
Treasure Trail Self-Drive
8-daagse self-drive rondreis IJsland
Off the Beaten Path 5-daagse avontuurlijke self-drive IJsland
Off the Beaten Path
5-daagse avontuurlijke self-drive IJsland
Treasure Trail 8-daagse privé rondreis IJsland
Treasure Trail
8-daagse rondreis met privé gids door IJsland

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief