Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Oman

De parel van Arabië

Het Sultanaat van Oman is een land van adembenemende natuurlijke schoonheid en een rijke geschiedenis die meer dan 5000 jaar oud is.

Bekend als de Parel van Arabië, en om een goede reden - van het berglandschap tot de kalme wateren van de Wadi's - zijn de rustige steden omzoomd met laagbouw witte gebouwen en de bedoeïenen leven hun gouden tradities na. Deze bestemming belichaamt de romantiek en mystiek van Arabië.

Geografisch ligt Oman ten oosten van het Arabische schiereiland. Door de nabijheid van de evenaar geniet het land het hele jaar door van warm weer, met zeer weinig regen.
Mensen associëren Oman vaak met alleen woestijn, maar er is zoveel meer te zien dan zandgebied. Ontdek de iconen van deze bruisende bestemming uit de 21e eeuw: van dramatische landschappen met saffraankleurige zandduinen die zich uitstrekken zover de ogen kunnen kijken, tot eeuwenoude Arabische tradities en cultuur, rivieroases en lange rotskusten. Gouden zand, schitterend kristalhelder water, helderblauwe luchten, een zee vol wilde dieren, prachtige steden zoals de hoofdstad Muscat en ongerepte stranden maken het portret van Oman compleet als een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een onvergetelijke vakantie.

De historische architectuur van Oman wordt gekenmerkt door relikwieën van verschillende forten en uitkijktorens, waarvan sommige prachtig in hun oude glorie zijn hersteld en open staan voor bezoekers om te verkennen. Fort Nizwa, misschien wel het beroemdste monument van Oman, is hier een goed voorbeeld van. Omringd door de even aantrekkelijke Nizwa Souk, biedt dit indrukwekkende monument van Omani-architectuur doolhoven van doorgangen die kamers van museumvertoningen met elkaar verbinden onder de grote centrale toren.

Oman wordt vaak het ‘echte Arabië’ genoemd omdat de oude cultuur zo mooi bewaard is gebleven. Hier vind u nog steeds souks (markten) die zilver, wierook, vee en aardewerk verkopen, op dezelfde manier als al duizenden jaren gebruikelijk is. Met een warme en gastvrije omgeving is Oman een gewilde bestemming geworden voor natuur- en avontuuractiviteiten en ontspannende familievakanties.

Reisvoorstellen Oman

4x4 Desert Expedition Oman
4x4 Desert Expedition Oman
9-daagse self-drive expeditie door de woestijn van Rub Al Khali
Discover Oman 12-daagse self-drive rondreis
Discover Oman Self-Drive
12-daagse self-drive rondreis door Oman
Discover Oman 12-daagse rondreis
Discover Oman
12-daagse rondreis met privé gids door Oman

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: