Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Malediven

Always Natural

De Malediven is één van de meest tot de verbeelding sprekende romantische vakantiebestemmingen ter wereld.  Dit is de ultieme droombestemming voor rustzoekers, strandliefhebbers, romantici, honeymooners en natuurlijk voor duikers en snorkelaars.

De Malediven liggen circa 700 km ten zuidwesten van Sri Lanka, midden in de Indische Oceaan, net ten noorden van de evenaar. Een eilandrijk bestaande uit zo’n 1200 piepkleine koraaleilandjes en atollen, waarvan slechts circa 200 permanent worden bewoond. De eilanden zijn gegroepeerd in atollen en de afstand tussen het meest noordelijke eiland en het meest zuidelijke bedraagt maar liefst 870 km. Vanuit de lucht lijkt het eilandrijk net een enorme parelketting. Dit verklaart ook de naam van de eilanden, want in het Sanskriet betekent Maldvipa: “slinger van eilanden”. Slechts 1% van de totale oppervlakte van de Malediven bestaat uit land, de rest is allemaal water. De meeste eilanden (of beter gezegd eilandjes) zijn niet meer dan 1 km lang en slechts enkele honderden meters breed. U loopt er in 15-20 minuten omheen.

Flora & Fauna

Op sommige eilanden komt wat tropisch regenwoud voor, maar het overgrote deel van de Maldivische flora is aangeplant door de mens. De nationale boom is de kokospalm. De kokospalm is zelfs zo belangrijk voor de Maldiviër dat hij ook wel levensboom genoemd wordt. Bijzonder is dat bijna alle kokospalmen het eigendom van iemand zijn; ze zijn daartoe zelfs vaak genummerd.

Duiken & snorkelen

De Malediven zijn een paradijs voor onderwaterliefhebbers en een idyllisch duikparadijs. Tijdens een duik- of snorkeltrip kunt u zeeschildpadden, dolfijnen, mantaroggen, walvishaaien, rif haaien, zachte en harde koralen en nog veel meer zien.
Hoewel u het hele jaar door op de Malediven kunt duiken, voor de beste omstandigheden en meer manta's en walvishaaien, kunt u uw reis het beste plannen in februari, maart of april.

Neem voor meer informatie contact op met de experts van BMS-Travellers.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: