Abu Dhabi

Reizen naar Abu Dhabi bestaan uit dingen oude en nieuwe kanten van de Verenigde Arabische Emiraten: luxe hotels en wolkenkrabbers concurreren met moskeeën, ouderwetse forten en dagtripjes in de woestijn.

Abu Dhabi is meer een halfbroer dan een identieke tweeling van Dubai. Wolkenkrabbers zoals de Capital Gate en de Etihad Towers zijn gemaakt van een soortgelijk doek als die in Dubai, en de Abu Dhabi Mall bootst de chique winkelscene na. Maar in tegenstelling tot Dubai zit deze plek vol met authentieke Emirati-cultuur, dus het is gemakkelijk om moderne bezienswaardigheden te combineren met een dosis geschiedenis.

Racefans komen massaal naar het Yas Marina Circuit in de stad voor het gebrul van F1-auto's. En Ferrari World Abu Dhabi is ondertussen een vaste waarde voor adrenalinejunkies - het is de thuisbasis van 's werelds snelste achtbaan, Formula Rossa.
De Sheikh Zayed Grand Mosque staat bovenaan de meeste agenda's - dit witmarmeren bouwwerk is het grootste in zijn soort in de VAE en trekt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Elders heeft het supermoderne Louvre-museum werken van Matisse, Da Vinci en Van Gogh uitgeleend van zijn Franse naamgenoot. En buiten de stadsgrenzen racen duinbuggy's door de woestijn en genieten traditionele dhow-boten van het kustlandschap.
Of maak een wandeling over de Corniche, een prachtige boulevard  die omlijst wordt  door zandstranden, glanzende wolkenkrabbers en de moderne Marina Mall.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: