Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Akagera National Park

Akagera Nationaal Park, gelegen aan de grens met Tanzania, is een totaal ander gebied als de winderige gecultiveerde heuvels die het grootste deel van Rwanda karakteriseren. Het landschap wordt gedomineerd door een doolhof van moerassen en meren die de kronkelende loop van de Akagera Rivier volgen, (de meest afgelegen bron van de Nijl) en het typische Afrikaanse savannelandschap met acaciabossen afgewisseld met open grasland.

Akagera is vooral een gebied voor groot wild. Grote kuddes olifanten en buffels verschijnen uit de bossen om te drinken bij de meren, terwijl u als u geluk heeft ook nog een luipaard, een gevlekte hyena of een leeuw tegenkomt. Giraffes en zebra’s zwerven over de savanne, samen met meer dan een dozijn soorten antilopen zoals impala, de nietige oribi, bushbuck, tsessebe en de grootste antiloop van de wereld, de statueske Kaapse eland.

Een verblijf bij de meren van Akagera is een ultieme kennismaking met de Afrikaanse bush. Grote aantallen nijlpaarden knorren en spetteren de hele dag door terwijl grote krokodillen zich warmen aan de zon, gapend met hun indrukwekkende kaken. De lucht wordt gevuld met het duet van een paar visadelaars die op deze manier laten zien de koningen van de lucht te zijn. Langs en op het water leven grote concentraties watervogels, terwijl in de tussenliggende moerassen bijzondere vogels hun toevlucht zoeken, zoals de generuk, de shoebill reiger, misschien wel de meest gezochte vogel van allemaal.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: