AlUla

AlUla, gelegen in het noordwesten, is een prachtig voorbeeld van het prachtige erfgoed van Saudi-Arabië. De belangrijkste stad met dezelfde naam ligt op de oorspronkelijke pelgrimsroute naar Mekka. Bezoekers van AlUla worden ondergedompeld in een gebied van oude beschavingen die meer dan 200.000 jaar menselijke geschiedenis beslaan.

Gecentreerd rond zijn beroemde oase en omlijst door zandstenen bergen, hebben de geografie, geologie en het klimaat van AlUla ervoor gezorgd dat opeenvolgende beschavingen hier hebben kunnen bloeien.
Tegenwoordig is AlUla rijk aan zowel menselijk erfgoed als natuurlijke schoonheid, en fungeert het als een thuis voor een breed scala aan flora, fauna en een levend museum van menselijke samenlevingen die duizenden jaren beslaan.

Bezoek de rotsgraven van Hegra en de Nabataean-oase, de oude hoofdstad van Dadan en zijn leeuwengraven, de "open bibliotheek" met inscripties in de rotsen bij Jabal Ikmah, het labyrint van lemen huizen in de 12e-eeuwse AlUla Old Town, het18e-eeuws fort van Hegra, het treinstation van Hijaz en nog veel meer.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: