Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Chobe National Park

Chobe National Park, vernoemd naar de Chobe Rivier die de noordgrens bepaalt, is de verblijfplaats van een geweldig aantal grote zoogdieren en meer dan 450 vogelsoorten. Chobe is een uitgelezen gebied voor een perfecte safari in Botswana... Afrika op haar best!

Chobe is befaamd vanwege de hoogste concentratie van olifanten in Afrika met zeer indrukwekkende kuddes die zowel in het droge als het natte seizoen samenkomen. Het Savute gebied met zijn grote populatie roofdieren en de jaarlijkse zebramigratie is het toneel van vele bekende natuurdocumentaires en is niet voor niets één van de beste safaribestemmingen in zuidelijk Afrika.

Chobe bestaat uit vier hoofdgebieden: de Chobe rivier, de centrale vlaktes rond Nogatsaa, het Linyanti moerasland en de bekende Savute regio met de Mababe Depression.

Chobe Rivier

Het gedeelte van de rivier dat zich uitstrekt van Ngoma in het westen, inclusief Serondela, tot Kasane wordt omringd door een dichtbegroeid boslandschap met slechts hier en daar overstroomde oevers. Het noordelijk gedeelte wordt beschouwd als één van zuidelijk Afrika’s beste gebieden voor korte safari’s, gezien de vele olifanten en buffels in het droge seizoen en ontelbare vogels gedurende het hele jaar. Het Kasane/Chobe gebied wordt helaas tijdens regionale schoolvakanties overspoeld door bezoekers.

Nogatsaa and Tchinga

Deze pan met gras- en bosland ligt ongeveer 3 uur rijden ten zuiden van Serondela en is nauwelijks bekend. Het gebied weet het water goed te conserveren in het droge seizoen en trekt daardoor een overdaad aan wild aan tussen augustus en oktober. Dit gebied is met name goed om eland te spotten.

Linyanti

De noordwesthoek van Chobe grenst aan de Linyanti Rivier wat een erg kort stuk rivierfront oplevert. Dit is een fractie van bijna 900 km² afgelegen Linyanti moeras – een gebied dat verder is uitgebreid door het Selinda Reservaat in het westen en Namibië's afgelegen Mamili National Park aan de noordelijke oevers van de Kwando Rivier. De ligging en de relatieve ontoegankelijkheid van het gebied maken dit één van onze meest geliefde safaribestemmingen.

Savute

De beroemde westhoek van Chobe is één van de bekendste wildgebieden van Botswana. Savute (of Savuti) beslaat bijna 5.000 km² en behelst het zogenoemde Savute moeras en het kanaal, de Mababe Depression en de Magwikhwe Sand Ridge – ieder gebied is getekend door de tektonische instabiliteit van de regio. De leeuwen, hyena’s en zebramigratie zijn synoniem aan Savute maar het gebied kent ook een grote verscheidenheid aan andere roofdieren en wildsoorten. De pannen en drinkpoelen worden daarnaast door een groot aantal olifantstieren bezocht in het droge seizoen.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: