Dar es Salaam

De naam Dar es Salaam betekent "Haven van Vrede". De stad begon als een kleine vissershaven in het midden van de 19e eeuw toen de Sultan van Zanzibar een kreek wou ombouwen tot een veilige haven en handelsplaats.

Nu is het een drukke metropool met 1.5 miljoen inwoners en een haven waar Arabische dhows afwisselen met grote oceaanschepen. Dar es Salaam is tegelijkertijd een historische en een moderne stad. Sommige gebouwen hebben een sterk koloniale architectuur, terwijl andere getuigen van vroeg-Arabische en Oosterse invloeden. Het National Museum bevindt zich vlak naast de botanische tuin in het centrum van de stad. Het herbergt belangrijke archeologische collecties, vooral de fossiele vondsten van de Zinjanthropus man, en een collectie over de minder fraaie kant van de slavenhandel in Zanzibar. Maar natuurlijk behoort winkelen en lekker eten in de vele restaurantjes ook tot de mogelijkheden.

Het koloniale karakter is nog intact en de haven is nog steeds versierd met palm- en mangrovebomen. Het is een van de weinige plaatsen waar men Arabische dhow's en kano's van uitgeholde boomstammen tussen reusachtige vrachtboten kan zien. U kunt ook de Kariakoo-markt bezoeken die de moeite waard is vanwege zijn kleurrijke en exotische atmosfeer.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: