Free State

De Vrijstaat ligt in het hart van Zuid-Afrika - en de harten van de bezoekers zullen sneller gaan kloppen bij het zien van het prachtige natuurschoon en de vriendelijkheid van de mensen.

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel van deze provincie en een vakantie op een boerderij in de Vrijstaat biedt u een unieke kans om de plaatselijke gebruiken te leren kennen. Er zijn ook aantrekkelijke vakantieparken op de oevers van de Oranje- en Vaalrivier.

Hier kunt u uitgestrekte velden met zonnebloemen en maïs zien, zo ver als het oog reikt. Hier zijn ook verbazingwekkende San-rotsschilderingen te bezichtigen op boerderijen in de provincie, vooral in het gebied rond Fouriesburg.

De Vrijstaat is een ideale plaats voor wie van avonturen buitenshuis houdt. Trekpaden kronkelen zich door dicht begroeide dalen en nauwe ravijnen gevormd door honderden jaren van wind, water en vuur. Talloze bergstromen bieden uitstekende mogelijkheden om op forel te vissen, terwijl de Vaaldam en de Sterkfonteindam ideale plaatsen zijn om te watersporten.
Er zijn ook fantastische mogelijkheden om paard te rijden, wild te bekijken en vogels te observeren. De Vrijstaat heeft talloze wild- en natuurparken voor hen die even willen ontsnappen aan de druk van het moderne leven.

Het Golden Gate Highlands Nationale Park en het aangrenzende QwaQwa Nationale Park zijn vermaard om hun indrukwekkende landschappen, met reusachtige door de wind gevormde zandstenen rotsformaties bewoond door dieren zoals elandantilopen, zebra's, gnoes, springbokken en roofvogels. Het Basotho Cultural Village ligt in het QwaQwa Nationale Park.
Een aantal antilopensoorten en andere wilde dieren is ook te vinden in het Willem Pretorius Wildreservaat, waar eveneens genoten kan worden van vele watersporten, zoals waterskien, windsurfen en paragliding.

ONZE TOPACCOMMODATIES Free State

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief