Gombe Stream National Park

Gombe is het meest bekend als de plaats waar Jane Goodall haar studie naar het gedrag van chimpansees uitvoerde, vanaf de vroege jaren ’60 tot op heden. Samen met Mahale Mountains National Park is Gombe één van de twee plaatsen in Tanzania waar het mogelijk is om chimpansees in het wild te bekijken. Beide parken bieden  in geheel Afrika de beste mogelijkheden voor een chimpansee safari.

Gombe bestaat uit woest, bergachtig terrein, gedomineerd door steile kliffen en valleien, waar kleine riviertjes doorheen stromen. De uitzichten zijn fantastisch. Gezien het terrein is het alleen mogelijk om te voet op zoek te gaan naar de chimpansees. Weest u voorbereid op stevige wandelingen met enkele beklimmingen. De rivieren voorzien de grotere dieren van drinkwater, van groot belang tijdens de drogere maanden, want dit wild komt niet naar de oever van Lake Tanganyika om te drinken. Het gebied is bedekt met een mozaïek van verschillende vegetatie: glooiende graslanden op de hoogvlakten, gemengd bosland op de hellingen en een dichte jungle op de bodem van de valleien.

Het park is een gesloten ecosysteem omdat het begrensd is door natuurlijke en kunstmatige begrenzingen: Lake Tanganyika ligt op een hoogte van 772 meter boven zeeniveau, ten westen van het park. De hoge muur van het Rift Escarpment torent nog eens 750 meter boven het meer uit en vormt de oostelijke grens. Ten noorden en ten zuiden van het park wordt het park begrensd door de menselijke bewoning en akkertjes. Met name vanuit de lucht is overduidelijk te zien hoe de wildernis van het park overgaat in bebouwd land.

ONZE TOPACCOMMODATIES Gombe Stream National Park

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief