Kampala

Kampala, de hoofdstad van Uganda, is op zeven heuvels gebouwd. Het centrum van de stad is ruim opgezet met brede wegen en veel groen. De stad ademt hierdoor een prettige atmosfeer, wat nog versterkt wordt door de vele bars en restaurants die hier liggen.

In het centrum van de stad is het altijd een drukte van belang; bij het busstation staan honderden minibusjes luidruchtig toeterend op passagiers te wachten. De lokale markt mag u beslist niet overslaan. Het gunt u een kleurrijk kijkje in het traditionele alledaagse Afrikaans leven.

Kampala werd in 1890 gesticht door enkele Britse kolonisten die op de heuvel Mpala een fort neerzetten. Later groeide Kampala uit tot een stad gebouwd op 7 heuvels (net zoals Rome). Op 3 van deze 7 heuvels staan religeuze gebouwen: een protestante kerk, een katholieke kerk en een moskee.
Op een van de heuvels ligt het Kasubi paleis van de Buganda koningen. De immense hal van het paleis is gebouwd in de vorm van een Afrikaanse koepelhut en een wonder van constructie in hout en stro. Binnen staan voorwerpen en foto’s van overleden koningen, en op het voorhof leven nog steeds hun weduwen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Kampala

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: