Amboseli National Park

Amboseli is een land van ‘reuzen’, met een uitzicht over de brede droge vlaktes tot aan de horizon, waar de aarde één wordt met de lucht. Amboseli is bekend vanwege zijn grote kuddes olifanten, waaronder enkele stieren met indrukwekkende slagtanden, die naar een aantal grote, vruchtbare moeraslanden trekken.

Maar de meest indrukwekkende 'reus' is Mount Kilimanjaro. Afrika's grootste berg ligt net over de grens in Tanzania, maar de meest indrukwekkende uitzichten op zijn sneeuwbedekte top heeft u vanuit Amboseli. Het licht van de opkomende zon verandert de berg in een donkere tint paars en de sneeuw in een hemels roze. Het zicht op Kilimanjaro die hoog uitsteekt boven de kuddes olifanten die de vlaktes van Amboseli doorkruisen is een tijdloos Afrikaans plaatje.

Vele Masai dorpjes hebben zich gecentreerd rond het Amboseli National Park. Het park is 400 km² groot en vormt in het zuiden tevens de grens met Tanzania. In het park leven meer dieren dan alleen olifanten; kuddes wildebeesten, zebra’s en impala’s grazen op de open vlaktes. Er zijn gebieden met acaciabossen waar u veel vogels kunt zien en diverse soorten klein wild kunt tegenkomen. Cheetah’s worden hier ook vaak waargenomen.

Het park is gelegen rond een grote heuvel, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de omringende vlaktes, waar wervelwinden vaak draaiende kolommen met stof de lucht in blazen. Dit open land is een uitstekend wandelgebied en vele camps en lodges organiseren daarom wandelsafari's, of excursies naar een lokaal Masai dorpje waar men wat tijd kan doorbrengen...

ONZE TOPACCOMMODATIES Amboseli National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: