Laikipia

Dit spectaculaire gebied, verdeeld in Laikipia National Reserve en het Laikipia Plateau, wordt beschouwd als de toegangspoort tot Kenia’s ruige noorden. Laikipia is puur en nauwelijks bevolkt, hoewel een groot deel van Laikipia bestaat uit grote privé-boerderijen.

Deze boerderijen beslaan een groot aantal verschillende landschappen, met hoge vlaktes en lage beboste valleien. Op de meeste boerderijen deelt het vee het land met de wilde dieren. In de afgelopen jaren leveren de wilde dieren een waardevolle contributie, omdat vele boerderijen inmiddels zijn veranderd in pensions, lodges en privé kampen. Dit is een bewezen succes en veel boerderijen vertrouwen inmiddels op een groeiende interesse uit de toeristenindustrie.
Het resultaat is een mooie wildernis, waar beschermd wild vrij en veilig kan rondzwerven. Het gebied rond het originele Laikipia National Reserve is een beschermd gebied geworden voor olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en een rijkdom aan vlaktedieren, waaronder vele endemische noordelijke diersoorten.

Laikipia is zeer actief in diverse conservatieprojecten en sommige boerderijen houden zich bezig met het fokken van neushoorns. Op Ol Pejeta is een toevluchtsoord gevestigd voor chimpansees die gered zijn van de huisdieren- en vleesmarkt.

Een bezoek brengen aan een boerderij in dit gebied is een ideale manier om de Keniaanse wildernis te verkennen, terwijl u buiten de goed gebaande wegen in de Nationale Parken treedt. De echte aantrekkingskracht van Laikipia is een heerlijk gevoel van vrijheid. Niet alleen de vrijheid van grote open ruimtes, maar de vrijheid van keuze. Het verblijf op een boerderij biedt u een grote keuze aan activiteiten en ontspanningsmogelijkheden. Hier op safari gaan neigt naar meer intimiteit en avontuur.

ONZE TOPACCOMMODATIES Laikipia

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: