Lake Nakuru National Park

Nakuru biedt de bezoeker één van de beste bekende beelden van Kenia: duizenden flamingo’s, tezamen een massieve zwerm vormend, omzomen het zoutwatermeer. Een levendig roze tapijt kleurt het water, terwijl u ademloos het beeld van de flamingo’s in u opneemt.

Het meer is wereldberoemd geworden vanwege deze vogels, die het meer bezoeken om zich te voeden met de algen die zich op de meerbedding bevinden. Ze bewegen heen en weer, eten en af en toe vliegen ze op en kleuren de lucht boven het meer roze. Het meer is buitengewoon variabel in grootte – variërend van 5 tot 30 km² in omvang.

Maar Nakuru heeft meer dan alleen flamingo’s. Dit is een groot National Park en een belangrijk reservaat voor neushoorns. Zowel de zwarte als de witte neushoorns leven hier en worden vaak gezien terwijl ze rusten onder de acacia’s aan de oevers van het meer. Het park zit vol met wild. Er zijn grote kuddes waterbokken, zebra’s, buffels, de bedreigde Rothschild giraffen en nog veel meer. Dit is één van de beste plekken in Kenia om luipaard te zien en er zijn diverse grote roedels leeuwen.

De omgeving van het meer verkennen wordt altijd beloond en er zijn bossen, kliffen, watervallen en nog meer te vinden.

ONZE TOPACCOMMODATIES Lake Nakuru National Park

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief