Meru National Park

Meru is een uitgestrekt park met droge, open vlaktes die begroeid zijn met palmen, baobabs en andere vegetatie, aan de oevers van de 13 rivieren die door het park stromen.

Hier ziet u een grotere variatie diersoorten dan in welk ander park of reservaat in Kenia; ook bijzondere soorten die alleen in noord Kenia te vinden zijn. De beisa oryx, gerenuk, olifant, grevy zebra, reticulated giraf, lesser kudu, grant’s gazelle, luipaard, leeuw, cheeta, neushoorn en de zeldzame greater kudu worden regelmatig ‘gespot’. Daarnaast is Meru bekend om de vele vogelsoorten. Het landschap heeft een vulkanische onderlaag, waardoor de wegen hard zijn. Meru ligt buiten de gebruikelijke toeristische route, waardoor het er niet zo druk is.

Adembenemende panorama's over de uitgestrekte grasvlakten en moerassen, palmen en baobabs, de riviertjes en het vele wild, dat is Meru National Park. In deze schitterende omgeving heeft u grote kans om de 'Big Five' te zien: een term uit het verleden die slaat op de vijf grote zoogdieren die het meest gewild waren voor de jacht, die het sterkst en het gevaarlijkst waren. De dieren die hiermede bedoeld worden zijn: de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en Kaapse buffel.

ONZE TOPACCOMMODATIES Meru National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: