Mount Kenya National Park

In de hooglanden ten noorden van de evenaar ligt Mount Kenya, de hoogste berg van het land en de op één na hoogste berg van Afrika. De berg is een slapende vulkaan van een paar miljoen jaar oud.

De oorspronkelijke krater was meer dan 6100 m hoog en 120 kilometer in diameter, maar is zeer sterk geërodeerd. De meeste erosie vond plaats gedurende de twee periodes waarin gletchers de top doormidden spleten. De top bestaat eigenlijk uit twee besneeuwde pieken, de Batian (5199m) en Nelion (5188m), die door een smalle kloof worden gescheiden en die door een ingewikkeld systeem van pieken, randen en gletsjers wordt omringd.

De berg is met dichte bossen begroeid. De ecologische diversiteit is één van zijn belangrijkste trekpleisters. Men vindt er kamfer, ceder, en bamboe; terwijl de olifant, de neushoorn, de buffel en de luipaard door de omringende gebieden zwerven. Mount Kenya wordt door de Kikuyu stam gezien als koninkrijk van Ngai, een van hun goden. Van oorsprong worden alle huizen van de Kikuyu gebouwd met de opening richting de top van deze heilige berg. Zij noemen hem Kirinyaga, of “plaats van licht”. Het Nationale Park is opgericht in 1949 en staat sinds 1997 op de Unesco lijst als Werelderfgoed.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: