Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1252 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Nairobi

Nairobi is een mooie en open stad met talrijke bomen, parken en grote boulevards. Het is de hoofdstad van Kenia. De stad ligt aan de gelijknamige rivier in het zuiden van het land. De naam Nairobi komt van het Masai Ewaso Nyirobi, dat koele wateren betekent.

In Nairobi ligt de internationale luchthaven Jomo Kenyatta International Airport, de grootste luchthaven van Oost- en Centraal Afrika. In 2006 verwerkte het 4,4 miljoen reizigers. Onder meer KLM, Kenya Airways en British Airways landen hier.

National Museum

Hier kunt u kennis maken met de fauna, cultuur en historie van Kenya en de mensheid. U hoeft hier geen uren door te brengen, maar de schilderijen- en dierengalerijen zijn prachtig. U krijgt hier een inzicht in het leven van de mens in de oudheid en veel informatie over de huidige bevolking van Kenia en hun strijd om onafhankelijkheid. Op de bovenverdieping moet u zeker niet de schilderijen van Joy Adamson overslaan.

Karen Blixen museum

Voor diegene die bekend zijn met de speelfilm en de auteur van "Out of Africa". Het geeft enigszins een beeld van de tijd waarin Karen Blixen heeft geleefd. Een aantal ornamenten van de film zijn opgesteld in de tuin. De naam Blixen leeft nog steeds voort in Kenya en zeker in deze omgeving.

Winkelen

De stad heeft een hypermodern winkelcentrum, dat zich vooral richt op het koopkrachtige westerse publiek. Uvindt hier kleding, tassen en nog veel meer in alle prijsklassen.
Maar u kunt bijvoorbeeld ook gaan winkelen op één van de lokale markten van Nairobi, bijvoorbeeld in Westlands. Er zijn veel stalletjes die tezamen een grote markt maken. De handelswaar bestaat uit, onder andere, Afrikaanse kunst, houtsnijwerk, Afrikaanse manden, Afikaanse sieraden en nog veel meer zelfgemaakte producten. Onderhandelen over de prijs is méér dan aan te raden.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: