Ol Pejeta Conservancy

Ol Pejeta is een bijzonder reservaat gelegen tussen de heuvels van de Aberdares en de besneeuwde toppen van Mount Kenya.

Ol Pejeta Conservancy is uitgegroeid tot het grootste Rhino Sanctuary buiten Zuid-Afrika. Met bijna 100.000 hectare aan de evenaar in Kenia's Laikipia regio, heeft het de hoogste aantal wild per oppervlakte van alle parken en reservaten in Kenia.

Zeldzame rassen op de Conservancy zijn 80 zwarte neushoorns, 9 witte neushoorn, de zeer zeldzame Grevy's zebra's en Jackson's hartebeest, die allen samenleven met een wisselende populatie van leeuwen, olifanten, buffels, cheeta's, luipaarden en antilopen met uitzicht op Mount Kenya.
De combinatie van de wilde dieren en de adembenemende vergezichten over de open vlakten van Ol Pejeta garanderen een onvergetelijke safari-belevenis...

U kunt ook een bezoek brengen aan het Chimpanzee Sanctuary, waar u de kans krijgt om meer te leren over deze met uitsterven bedreigde mensapen: waarom ze hier zijn, hun natuurlijke omgeving, de problemen waarmee zij worden geconfronteerd, en welk werk wordt gedaan om hen te beschermen. De rangers hier kennen elk van de chimpansees individueel, en hebben een aantal leuke verhalen over hen.

Ol Pejeta werkt nauw samen met de lokale gemeenschappen en  financiert projecten zoals scholen en klinieken uit fondsenwerving zoals het 'Cricket in the Wild' toernooi, meestal in september.

ONZE TOPACCOMMODATIES Ol Pejeta Conservancy

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief