Samburu National Park

Dit park, gelegen op ongeveer vijf uur rijden ten noorden van Nairobi, vormt een eenheid met Buffalo Springs- en Shaba National Reservaat. Ze liggen alle drie aan de Ewaso Nyiro rivier. In het noorden is het landschap droog en wordt de savanne onderbroken door lage berghellingen.

In dit gebied leven de Samburu, een nomadenvolk dat verwant is aan de Masai. Indien de gelegenheid zich voordoet kunt u de Samburu bezoeken en kennismaken met hun levenswijze. Zelfs voor het taaie Samburu volk is het hier moeilijk overleven. Het gebied rond de oevers van de rivier de Ewaso Nyiro (Samburu naam voor “bruin water”) is daarentegen veel groener en hier zult u dan ook vele verschillende vogelsoorten aantreffen.

Het reservaat staat bekend om een aantal diersoorten die elders niet of nauwelijks voorkomen, zoals de netgiraffe, Grevy zebra’s, Beisa oryx en de giraffe gazelle. In het  noordelijk gedeelte, waar de rivier door rotsachtige heuvels en een smalle vlakte stroomt, leven veel luipaarden. U kunt hier ook meer dan 400 soorten vogels aantreffen, waaronder de Somalië struisvogel (met de blauwe nek). Natuurlijk kunt u ook leeuwen, cheeta’s, luipaarden en olifanten tegenkomen, en héél misschien, een met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn...

ONZE TOPACCOMMODATIES Samburu National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: