Shaba National Reserve

Shaba National Reserve is een halfwoestijn met een ruig landschap, “kopjes” (heuvels) en diverse waterbronnen die een grote hoeveelheid wild aantrekken. Het landschap is vergelijkbaar met de nabij gelegen reservaten Samburu en Buffalo Springs: oeverbossen, acacia’s en doumpalmen.

Het 240 km2 grote Shaba National Reserve is nauw verbonden met George en Joy Adamson, die hier vanuit hun kamp een grote bijdrage leverden aan natuurbescherming.

Shaba National Reserve heeft een bijzondere habitat. Tijdens uw safari’s kunt u grevy zebra’s, Somali struisvogels, generuk, reticulated giraf, lesser kudu, luipaarden, volop leeuwen en kuddes olifanten tegenkomen. Het wild is in dit park schuwer dan in het -meer toeristische- Samburu reservaat.

Shaba werd bekend door een tragische gebeurtenis, namelijk doordat Joy Adamson in 1980 door stropers werd vermoord; zij was biologe, natuurbeschermster, actrice en schrijfster, onder andere van de boeken Born Free en The Queen of Shaba. Adamson was ten tijde van haar dood betrokken bij een project om door mensen opgevoede luipaarden uit te zetten in Shaba.
Na haar dood werden enkele van haar boeken verfilmd. In Vrijheid Geboren is het klassieke boek van Joy Adamson (1910-1980) over haar leven in Oost Afrika, als vrouw van wildopzichter George Adamson. Haar leven verandert als ze op een dag de zorg krijgt over drie leeuwenwelpjes.

ONZE TOPACCOMMODATIES Shaba National Reserve

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: