Tsavo East & West National Park

Het tweelingpark Tsavo East en Tsavo West vormt samen één van de grootste wildreservaten van Afrika. Tsavo in zijn geheel bestaat uit meer dan 20.000 km² pure wildernis, waaronder savanne, bergen en heuvels, acacia en mopane bossen en een uitgebreid rivierstelsel. Dit nationale park is groter dan het eiland Jamaica.

De uitgestrekte vlaktes van Tsavo worden doorkruist door de Nairobi-Mombasa spoorweg. Deze historische spoorlijn was in 1899 het toneel van één van de grootste avontuurlijke verhalen uit Afrika. Twee grote leeuwen hadden het continue voorzien op de spoorwegmedewerkers die een brug over de Tsavo rivier bouwden en maakten meer dan 120 slachtoffers. Ze wisten meer dan een jaar aan de jagers te ontkomen en zo werd de legende van de Menseneters van Tsavo geboren.

De grootte van Tsavo biedt de bezoeker de mogelijkheid om echt even weg van alles te zijn en de wildernis in totale afzondering te ontdekken. Tijdens uw safari zult u grote kuddes olifanten zien, hun huid vaak bedekt met een laag rode stof, maar ook leeuwen, buffels, elanden, giraffen, impala’s, kudu’s en soms neushoorns. Tsavo is een paradijs voor vogelliefhebbers met talrijke soorten wevervogels, neushoornvogels, zonnevogels en roofvogels.

Eén van de meest interessante geografische bezienswaardigheden van Tsavo zijn de Lugard watervallen, waar helder water door een aantal spectaculaire rotsformaties stroomt.
Ook mag u de vulkanische Mzima waterbronnen niet missen. Deze natuurlijke waterbronnen produceren ruim 220 miljoen liter water per dag. De waterpoelen worden druk bevolkt door barbelen, nijlpaarden en watervogels. Een uniek onderwater observatorium biedt u een ongelooflijk zicht op deze kristalheldere onderwaterwereld. De waterbronnen hebben een waterparadijs gecreëerd van gigantische Raphia palmen en oases die vol zitten met watervogels.

Zowel Tsavo East als West is ideaal voor diegenen die van afzondering houden en de mogelijkheid willen hebben om de wildernis te ontdekken zonder andere mensen tegen te komen. Lodges en tentenkampen liggen meer afgelegen en zijn bereikbaar na een lange autorit of per (charter)vliegtuig. Vele lodges en kampen organiseren safari’s per 4x4 en te voet. Van de twee parken is Tsavo East het meest afgelegen en minst bezocht.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: