Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Kibale Forest National Park

Zo’n 35 km ten zuiden van Fort Portal ligt een uitgestrekt stuk equatoriaal regenwoud: het Kibale Forest National Park. Dit recentelijk opgerichte reservaat is het leefgebied van de hoogste concentratie primaten ter wereld.

Elf verschillende soorten zijn hier geteld, waaronder de zwart-witte en rode Colobus, L'Hoest's apen en Galago’s. De belangrijkste bezienswaardigheid echter zijn de 500 chimpansees, die sinds 1992 gewend zijn aan menselijke bezoeken.

U kunt op zoek gaan naar enkele van de meest verwante diersoorten tijdens een 4-uur durende boswandeling. Hoogstwaarschijnlijk zult u de chimpansees vinden in één van de enorme vijgenbomen waar ze de dag doorbrengen met het snoepen van de zoete rijpe vruchten. Zo nu en dan probeert een jong mannetje de bezoekers af te schrikken, maar deze schijnaanvallen zijn eerder grappig dan angstaanjagend.

Vergeleken met andere bergbossen, groeien de bomen hier veel hoger en bereiken een ongelooflijke omtrek. Een weids wortelstelsel ondersteunt de giganten, kleine stroompjes vinden hun weg door de dichte ondergrondse begroeiing en af en toe verandert het bos in een moerasachtig ontgonnen terrein, waar buffels en antilopen grazen. Het bos is tevens het leefgebied van de op twee na grootste olifantenpopulatie van Uganda. Met een gevarieerde flora die volop habitat biedt aan vele soorten vlinders en vogels, waaronder de Hornbills en Turacos, het is een paradijs voor botanisten en ornithologen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Kibale Forest National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: