Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Lake Kivu

Het Kivumeer is een van de meren in het Grote Merengebied in Afrika, en ligt op de grens van Rwanda met Congo. De rivier de Ruzizi vindt zijn oorsprong in dit water, dat weer uitmondt in het zuidelijker gelegen Tanganyikameer.

Het Kivumeer is pas in 1894 door Europeanen ontdekt, als laatste van de grote Afrikaanse meren. Het meer, omringd door bergen, bevindt zich op 1.460 meter boven zeeniveau en is op het diepste punt 480 meter diep. De meeste accommodaties liggen op de oevers van het meer in de plaatsjes Gisenyi, Kibuye en Cyangugu, omgeven door regenwoud en plantages.

Lake Kivu is een prima plaats voor vogelliefhebbers. U treft hier verschillende soorten aan, waaronder pelikanen, ijsvogels en de kraanvogel, het symbool van Rwanda. Ook aan vis ontbreekt het hier niet. Op het meer bevinden zich vele vissers, zodat u overal van de heerlijke lokale visgerechten kunt genieten.

Vanuit de accommodaties worden verschillen activiteiten op het water aangeboden, zoals boottochten, kanoën en catamaranzeilen.

ONZE TOPACCOMMODATIES Lake Kivu

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: