Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Lake Malawi

Het juweel in de kroon van het land is Lake Malawi, dat 150 jaar geleden door de missionaris-ontdekkingsreiziger Dr. David Livingstone werd 'ontdekt'.

Dit uitgestrekte zoetwater omgeven door stranden van goudkleurig zand is niet alleen een schilderachtig wonderland, maar biedt ook watersportmogelijkheden voor diegenen die op zoek zijn naar iets dat verder gaat dan zon, zand en zwemmen.
Het meer is 580 kilometer lang en 80 kilometer breed, en in het noorden  buitengewoon diep: 700 meter. Dit weerspiegelt de enorme omvang van de natuurlijke breuk van de Great Rift Valley, de oorsprong van het meer.

Vanwege de rijke visoogst speelt het meer een belangrijke rol in de economie. Vissendorpen liggen verspreid langs de kust en de traditionele industrie en gebruiken zijn een attractie voor bezoekers. Ondanks de aantrekkingskracht die het meer heeft om te vestigen, zijn er lange stukken onbewoonde gouden zandoever, omspoeld door kristalhelder water. Kajakken, zeilen, snorkelen, duiken en waterskiën zijn slechts enkele van de activiteiten aan het meer die beschikbaar zijn voor bezoekers.
Tochten op het meer variëren van het beroemde motorschip de Ilala tot het varen op een zeewaardig jacht. Cruises naar de bovenloop van de grote Shire-rivier zijn ook mogelijk.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: