Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Lake Mburo National Park

Gelegen in een uitgestrekt acacia bosgebied in het zuiden van Uganda, kent het Lake Mburo National Park een grote biodiversiteit en is het een vogelparadijs op korte afstand van Kampala.

Het park beschermt 68 zoogdiersoorten, waaronder de topi en de zeldzame roan antilope, en is de beste plek om de gigantische eland te zien. Jakhalzen, luipaarden en hyena’s jagen hier op het grote aantal graseters.

Tijdens een boottocht op Lake Mburo kunt u krokodillen, nijlpaarden, pelikanen, Black Crake en, met een beetje geluk, Shoebill zien. Het park huisvest 310 vogelsoorten in zijn bossen en papyrusmoerassen, graslanden en op het open water.

De legende van Lake Mburo

Lang geleden leefden de twee broers Kigarama en Mburo in een grote vallei. Op een nacht droomde Kigarama dat zij in gevaar waren. De volgende morgen vertelde hij zijn droom aan Mburo en drong aan op een spoedig vertrek uit de vallei. Mburo negeerde zijn broer, dus Kigarama trok in zijn eentje de heuvels in. De vallei overstroomde en Mburo verdronk. Het meer is vernoemd naar Mburo en de heuvels naar zijn broer Kigarama.

ONZE TOPACCOMMODATIES Lake Mburo National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: