Liuwa Plain National Park

Dit afgelegen park in het uiterste westen is ongerepte wildernis, die bij elke safari liefhebber op de lijst zou moeten staan.

Het wild is verspreid over de vlaktes en u moet af en toe een stukje rijden, maar om een enorme kudde blauwe gnoes, een rondzwervende wilde hond of een troep leeuwen in dit vergeten stukje Afrika tegen te komen, is een absolute belevenis.
Elk jaar vind in Liuwa de op één na grootste migratie van gnoes op het continent plaats; één van de meest bijzondere spektakels ter wereld.
Verder zijn er vogels in overvloed, en de zeer dramatische stormen en bliksem aan de horizon, in contrast met de groene en gouden graslanden, creëren een spectaculair uitzicht en fantastische fotografische kansen.

Liuwa Plain National Park in Zambia is een van de oudste natuurreservaten in Afrika, daterend uit de 19e eeuw, waar de Koning van Barotsland, Lubosi Lewanika, zijn volk benoemde als bewakers van het park en de wilde dieren, wat ze nu nog steeds doen.
Met meer dan 10.000 mensen die in het park wonen, is Liuwa een levend voorbeeld van hoe mensen en wilde dieren kunnen samenleven en profiteren van een gedeeld landschap.

ONZE TOPACCOMMODATIES Liuwa Plain National Park

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief