Loliondo

Het Loliondo concessiegebied strekt zich uit van de Keniaanse grens in het noorden tot het Ngorongoro Conservation Area in zuiden, en grenst aan het Serengeti National Park in het westen en Lake Natron in het oosten. Het gebied maakt deel uit van het ‘Greater Serengeti’ ecosysteem.

Grassige steppe, beboste heuvels, rivieren en de typische ’kopjes’ wisselen elkaar af. De kopjes (een Engels woord met een overduidelijke Nederlandse oorsprong) zijn grote ronde rotsblokken van graniet, die als eilandjes verspreid liggen in het landschap. Omdat ze boven het landschap uitsteken zijn ze een perfect uitzichtspunt voor leeuwen en luipaarden, die er dan ook vaak gesignaleerd worden.

In het zuidelijk gedeelte van Loliondo richting Gol en Piaya liggen grote open vlaktes omgeven door groen beboste bergen.Loliondo is geen officieel natuurpark, waardoor er meer safariactiviteiten kunnen worden ondernomen dan binnen de grenzen van het Serengeti National Park, zoals wandelsafari’s en nachtelijke game drives.

Enkele maanden per jaar (ongeveer tussen november en april) trekt een deel van de grote migratie door dit gebied. Er zijn hier weinig lodges; de meeste accommodaties zijn mobile tented camps. Omdat dit gebied tevens bewoond wordt door de Masai is het mogelijk het dagelijkse leven van deze bijzondere bevolkingsgroep te ervaren.

De flora en fauna van Loliondo kunnen zich absoluut meten met die van de nationale parken in de naaste omgeving. Hierdoor is dit een perfecte locatie voor uw bijzondere safari...

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief