Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Lower Zambezi National Park

Het Lower Zambezi National Park, stroomafwaarts van Lake Kariba, is het nieuwste park van Zambia. Op dit punt langs de machtige Zambezi Rivier vormt de rivier kleine rietbedekte eilanden, die het leefgebied zijn van een keur aan wild.

De schoonheid van dit park zit ‘m in de absolute wildernis. Ondanks het feit dat de verscheidenheid en hoeveelheid wild niet zo groot is als in de andere parken, zijn er enkele spectaculaire mogelijkheden om het wild dat in en uit de Zambezi loopt, tot dichtbij te naderen. Het park ligt tegenover het beroemde Mana Pools Reserve in Zimbabwe, dus het hele gebied aan weerszijden van de rivier is een gigantisch wildreservaat.

U kunt op eigen gelegenheid door het park rijden, maar het park is nog erg onderontwikkeld en niet aangepast aan self-drive bezoekers. De bestaande lodges en kano-organisaties bieden de beste toegang tot het park. Zij regelen allemaal transfers vanuit hetzij Lusaka of Chirundu, of Kariba in Zimbabwe.

Kanosafari’s bieden de bezoeker een unieke mogelijkheid om het wild te zien. Zodra u op waterniveau bent in een boot, lijken de dieren u te accepteren en rennen daardoor minder snel weg. Nijlpaarden en krokodillen zijn volop in de rivier aanwezig, dus een snelle duik in de rivier is niet aan te raden. Dat is niet zo erg, omdat de lodges die langs de oevers zijn gebouwd ongetwijfeld een zwembad hebben waarin u verkoeling kunt zoeken tijdens de hete zomermaanden.

Het park bestaat uit drie verschillende habitats, over de rivier hangen vele bomen en planten, terwijl iets verder in het binnenland een moeras omzoomd wordt door mopane bossen en winterthorn bomen. De heuvels aan de horizon van het park zijn bedekt met loofbossen. Het park beslaat een groot gebied van meer dan 4.092 km², maar het wild is voornamelijk te vinden onderin de vallei. De heuvels aan de noordkant van het park dienen als een natuurlijke barrière voor de meeste dieren, zodat ze in het park blijven.

Enorme kuddes olifanten, sommige zelfs tot 100 stuks groot, worden vaak gezien aan de oevers van de rivier. 'Island hopping' buffels en waterbokken zijn niet zeldzaam. Het park huist daarnaast leeuwen en luipaarden en u moet beslist eens luisteren naar de roep van de visarend.

ONZE TOPACCOMMODATIES Lower Zambezi National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: