Lusaka

Lusaka is de hoofdstad en grootste stad van Zambia. Het is gevestigd in centraal Zuid-Zambia (een gebied waar diverse stammen samenwonen) op een plateau op 1280 m hoogte.

Lusaka werd in 1905 door Europese kolonisten gesticht en noemden de plek naar een lokaal stamhoofd. Wegens zijn centrale plaats in het land en de gunstige ligging aan het spoorwegennet verving het in 1935 Livingstone als hoofdstad van de Britse kolonie Noord-Rhodesië. In 1964 werd het de hoofdstad van het kort daarvoor onafhankelijk geworden Zambia.

Als hoofdstad kreeg Lusaka een degelijke infrastructuur en lokt de stad niet alleen Zambianen, maar eveneens vele reizigers. Ten westen van de zogeheten Cairo Road, de bijna 2 km lange hoofdlaan van de stad, ontstonden de New City Market, Soweto market en de Kamwala Market, die een groot shopping gebied vormen.

Toeristische blikvangers in de hoofdstad zijn het Vrijheidsbeeld, het Nationaal Museum, de Moore pottenfabriek, de kathedraal van het Heilig Kruis en de botanische tuinen. De wijk Northmead staat bekend voor de geneugten van 'Lusaka by Night'. Kabulonga, Northmead en Woodlands krioelen van winkeltjes met ingevoerde producten uit Zimbabwe en Zuid-Afrika.
Manda Hill is de eerste echte 'shopping mall' en lokt de kooplustigen en Kabwata is de arbeiderswijk. Daar is Kabwata Cultural Village, een centrum dat bruist van ambachtelijke activiteiten en souvenirs.

ONZE TOPACCOMMODATIES Lusaka

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: