Mafia Island

Mafia is van de drie grote eilanden voor de kust van Tanzania het meest zuidelijk gelegen. Het is ongeveer 20 km lang en 8 km breed. Een perfecte bestemming voor een luxe vakantie, huwelijksreis of een short break vol zon, zee, watersport en rust.

Het is een rustig, onbedorven eiland waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en waar het leven van de inwoners nauwelijks is aangetast door de buitenwereld. De stranden zijn smaller en worden onderbroken door mangrovebossen.

Mafia is de uitgelezen plek voor mensen die willen ervaren hoe Zanzibar 35 jaar geleden eruit zag. Het eiland zelf lijkt meer op het vaste land van Tanzania dan Zanzibar en Pemba, met dichtbegroeide bossen en kokosnoot- en cashewnootplantages.
De gehele kustlijn is over het algemeen bedekt met palmbomen, maar het eiland heeft niet de uitgestrekte zandstranden als op Zanzibar.

Voor mensen die zelf dingen willen ontdekken, lokale mensen willen ontmoeten en willen onderduiken in de Swahili cultuur is Mafia Island het uitgesproken paradijs...

Onderwaterwereld

De prachtige onderwaterwereld van Mafia is een waar duikersparadijs. Er zijn zes grote, bekende duikstekken maar daarnaast ontelbare kleinere “sites” die tot de beste duikstekken van Oost Afrika gerekend mogen worden. Deze riffen worden bevolkt door een prachtig en gevarieerd onderwaterleven (ongeveer 50 soorten koraal en 400 soorten vissen).
Op bijna alle duikstekken hoeft u niet dieper dan 30 meter om een fantastische duik te maken. Het zicht onder water verschilt met de getijden, maar is overwegend goed. Houd er rekening mee dat u regelmatig een duik met stroming zal gaan maken.

ONZE TOPACCOMMODATIES Mafia Island

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: