Mahale Mountains National Park

Als het ultieme gebied voor chimpanseesafari's, is Mahale één van de meest afgelegen en landschappelijk adembenemende gebieden in Oost-Afrika; bergen, bossen en het kristalheldere water van Lake Tanganyika vormen tezamen een unieke Afrikaanse safaribestemming.

De Mahale Mountains, bekend vanwege zijn grote populatie chimpansees, ligt aan de rand van Lake Tanganyika, ongeveer 160 km ten zuiden van Kigoma. De beboste bergen rijzen op van het kristalheldere water van het meer tot meer dan 2600 meter boven zeeniveau. Het ligt meer dan 800 km van Arusha, een vlucht van circa 4 uur, maar het park is zo adembenemend en uniek dat het iedere minuut van de reis er naartoe waard is. Mahale Mountains is waarschijnlijk de beste plek in Afrika voor een zoektocht naar wilde chimpansees.

De beboste hellingen van de bergen zijn ontzagwekkend en strekken zich uit tot de rand van Lake Tanganyika, waarvan de zandstranden en het zoete water geen vergelijk kennen - het meer alleen al maakt dit gebied magisch. Er zijn absoluut geen wegen of auto's in het park en het bos is alleen toegankelijk per boot of te voet.

De chimpansees buiten beschouwing latend, is het bos van Mahale een magische plek om te ontdekken. Het gebied wordt doorkruist door rivieren en watervallen en is het leefgebied van acht andere primaatsoorten, zoals de zwarte en witte colobus, rode colobus en apen met rode staarten. Talrijke andere zoogdiersoorten zijn gesignaleerd in het park, waarvan enkele zoals de bushpig relatief gezien gewoongoed zijn. De luipaard, hoewel niet zeldzaam, wordt zelden gespot maar wordt vaak gehoord. Er zijn meer dan 300 soorten vlinders vastgelegd en de westelijke hellingen van de Mahale Mountains zijn uniek omdat hier soorten leven die aan de savanne van oost- en zuid- Afrika zijn aangepast en soorten die aan de bosgebieden van west- en centraal-Afrika en de Congo Basin zijn aangepast.

ONZE TOPACCOMMODATIES Mahale Mountains National Park

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief