Mahé

Het hoofdeiland Mahé strekt zich uit over 28 kilometer in de lengte en 8 kilometer in de breedte en telt ruim zeventig stranden.

Het binnenland is weelderig begroeid met dicht regenwoud, waar u onvergetelijke wandelingen kunt maken. Mahé is het kroonjuweel van deze archipel, ligt op zo'n perfecte plaats dat de kleur het hele jaar door jadegroen is. Het interieur is omgeven door witte zandstranden en kristalhelder water, dat donkerblauw kleurt boven de koraalriffen. Op een ongerept hoekje van Mahé ligt het strand Anse Louis, een geheime plaats met een transparante turkooise zee en zacht wit zand.

Mahé is het grootste en meest bevolkte (72.000 inwoners) eiland van de Seychellen. De oppervlakte bedraagt 154,7 km². Het ligt in het noordoosten van de staat. De hoofdstad van de Seychellen, Victoria, ligt ook op dit eiland.

Mahé is voor het eerst bezocht door de Britten in 1609. Het duurde tot 1742, bij de expeditie van Lazare Picault, dat hier weer Europeanen aankwamen. Mahé bleef Frans tot 1814 toen het een Britse kolonie werd. Het bleef een kolonie tot de Seychellen in 1976 onafhankelijk werden. Het eiland kreeg zijn naam in 1774. Het is genoemd naar de Franse admiraal en gouverneur van Mauritius Bertrand-François Mahé de La Bourdonnais (1699-1753).

Het hoogste punt van het eiland is de 905 m hoge Morne Seychellois, tevens het hoogste punt van de archipel. De Morne Seychellois ligt in het Morne Seychellois National Park. Het noorden en het oosten van Mahé zijn het meest bewoond en ook hier ligt de internationale luchthaven, die geopend werd in 1971. In het zuiden en westen liggen het Baie Ternay Marine National Park en het Port Launay Marine Nationaal Park. Het Sainte-Anne Marine Nationaal Park ligt wat van de kust van Mahé verwijderd, net als Conception, Thérèse, Anonyme en Silhouette.

Victoria

Victoria, de hoofdstad van de Seychellen, is een leuk klein stadje om op uw gemak doorheen te lopen. De sfeer is er gemoedelijk en u krijgt echt het gevoel dat u in een tropisch paradijs terecht bent gekomen. Victoria kent een oud gedeelte, met smalle straatjes en vervallen gebouwen, en een nieuw gedeelte met brede lanen en tropische tuinen. Bezienswaardigheden in Victoria zijn o.a. de klokkentoren, gemodelleerd naar de Little Ben in Londen, naast het gerechtsgebouw, maar liefst twee heuse kathedralen (een Anglicaanse en een Roomse, al is het seminarie, Capuchin House, eigenlijk mooier. Verder zijn er diverse musea, en de Sir Selwyn-Clarke Market waar de stalletjes 's morgens volgeladen zijn met tropische vruchten, specerijen en verse vis.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: