Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Matusadona National Park

Matusadona National Park is een van de vele beschermde natuurgebieden die grenzen aan Lake Kariba en biedt een unieke combinatie van uitgestrekte vlaktes, ruig berggebied en een prachtig oevergebied.

Het gebied is 1370 km2 groot en wordt in het westen begrensd door de Ume rivier en in het oosten door de Sanyati Rivier. Het is een uitzonderlijk wildpark met de mogelijkheid om game drives, wandelsafari's, boot- en kanotochten te maken. Na de bouw van de Kariba Dam werd Operatie Noach in werking gezet om de dieren te redden uit het gebied dat ten gevolge van de bouw zou onderlopen. Deze dieren werden toen uitgezet in het Matusadona National Park. Mede hierdoor beschikt het park nu over grote, sterke en veelzijdige populaties zoogdieren.

Een safari per boot langs de kustlijn is een geweldige ervaring waar u grote kuddes olifanten en buffels en veel nijlpaarden en waterbokken zult zien. Verder worden in het park de roan- en sabelantilopen, kudu en impala's vaak gezien. Grote kuddes buffels komen in het droge seizoen samen langs de kustlijn van Lake Kariba. Ook kunt u hier de bedreigde zwarte neushoorn en grote aantallen olifanten aantreffen. In het park leeft tevens de tweede grootste concentratie van wilde leeuwen in Afrika, na de Ngorongoro Krater.
Wandelsafari's zijn ook zeer de moeite waard, zeker om de meer dan 200 soorten (water)vogels te bekijken, waaronder de visarend.

Het park ontleent zijn naam aan de lokale Matuzviadonha Hills. De betekenis van "Matuzviadonha" is "die mest" - dat was waarschijnlijk een reactie op de aanblik van de olifanten die tijdens het hun tochten tegen de heuvels op hun mest lieten vallen.

Er zijn weinig reizigers die dit park bezoeken; door de relatief slechte bereikbaarheid en het feit dat tweederde van het park alleen te voet bereikbaar is zult u hier in alle rust uw safari’s kunnen maken.

ONZE TOPACCOMMODATIES Matusadona National Park

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: