Mauritius Zuid

Het zuiden van Mauritius begint in het uiterste westen bij Le Morne Brabant, een imposante berg van 550 meter die machtig boven de lagune uittorent, en strekt zich uit tot Mahébourg in de omgeving van het vliegveld.

In Gris-Gris, het meest zuidelijke punt van het eiland, levert het beuken van de golven op de rotsen een fascinerend schouwspel op. Dit deel van het eiland, met zijn ruige natuur, kliffen, kleine baaien en overwegend zwarte bevolking, is heel anders dan de rest van Mauritius.

Langs de zuidwestkust bevindt zich de baai van Bel Ombre. Hier bevinden zich slechts een handvol hotels gebouwd langs het witte zandstrand dat beschermd wordt door een rif. Naast duiken en snorkelen is ook surfen hier een populaire watersport.
Op de oude koloniale suikerrietplantage van Bel Ombre werd een exclusief 18 holes golfterrein aangelegd en een groot deel van het domein is nu omgevormd tot het natuurreservaat van Valriche, waar men tochten per quad, jeep of wandelingen kan maken en kan genieten van de schitterende fauna en flora.

ONZE TOPACCOMMODATIES Mauritius Zuid

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief