Mgahinga National Park

Het park, bekend geworden in 1991, beslaat een gebied van 33,7 km2. Het is gelegen in de uiterste zuidwesthoek van Uganda, dat grenst aan de Democratische Republiek Congo en Rwanda. Het omvat delen van Muhavura, Mgahinga en de Sabino Volcanic Mountains.

De top van Muhavura heeft een klein kratermeer en is het hoogste punt (4.127 m) in het park. De toppen worden gedomineerd door kruid en dwergvegetatie. Dit komt uit in het bamboe en dichtbegroeide bos aan de voet van de bergen. De lagere hellingen hebben een aan grote hoogte aangepast savanne boslandschap met veel (korst)mossen.

De berggorilla’s zijn de meest imponerende dieren die in Afrika te vinden zijn. Helaas heeft de mens hun geen genade geschonken en hebben stropers hun aantal enorm gereduceerd, naast het vernielen van hun natuurlijke habitat. Ze waren bijna uitgestorven, maar de huidige regels hebben hun uitsterven vertraagd. In het Mgahinga Gorilla National Park zijn ze zelfs in staat om weer familiegroepen te formeren, niet gehinderd door roofzuchtige mensen. Hier, op de hellingen van de Virunga Mountains in zuidwest Uganda, is het Mgahinga Gorilla National Park (33,7 km²) opgericht om een veilige leefomgeving te creëren voor deze enorme, maar vriendelijke wezens.
Bezoeken aan de gorillafamilies worden streng in de hand gehouden (en niet altijd toegestaan) en kleine groepen bezoekers worden altijd begeleid door een getrainde ranger. Om overlast voor de dieren tot een minimum te beperken is er een limiet aan het aantal toeristen dat per keer wordt toegestaan.

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief