Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro, de kroon van Tanzania, is met zijn 5.895 meter de hoogste berg van Afrika en zelfs de grootste vrijstaande berg ter wereld. Beklim deze reus met BMS-Travellers via bijvoorbeeld de Machame of de Marangu route.

Eenzaam oprijzend uit de open vlaktes, met eeuwig besneeuwde toppen en vaak omringd door wolken is Mount Kilimanjaro één van Afrika's meest klassieke beelden. Het is een onvergetelijke ervaring om in slechts enkele dagen vanaf de gecultiveerde velden aan de voet, door tropisch regenwoud, savanne en kale vlakten met eeuwige sneeuw de top te bereiken. De uitzichten onderweg zijn adembenemend en zullen voorgoed in uw geheugen gegrift blijven staan.

U kunt de tocht naar het ‘dak van Afrika’ individueel of in internationale groepen (van maximaal 20 personen) gaan ondernemen. Uiteraard gaat er ook een kok met u mee die de drie maaltijden per dag verzorgt.
U wordt altijd begeleid door gekwalificeerde, ervaren Engelstalige gidsen en lokale dragers.

De beklimming is het gehele jaar mogelijk al is de beste tijd buiten het regenseizoen, van augustus tot oktober en van januari tot maart. Elke gemotiveerde wandelaar die over een goede conditie beschikt kan zonder enige technische klimkennis en ervaring de top van de Kilimanjaro bereiken.
De top bereiken is niet het enige doel: het succes ligt meer in de kwaliteit van de poging. U begeeft zich dichterbij de natuur dan u gewend bent, u ontdekt uw eigen motivatie en (h)erkent uw afhankelijkheid van anderen bij uw terugkomst van de Kilimanjaro. Of u de top bereikt heeft of niet, u zult meer te weten komen over uzelf, uw zwakheden en sterken kanten. Uw zelfvertrouwen wordt op een nieuw niveau gebracht.

Routes

Er zijn vele verschillende routes om de berg te belimmen, van vrij eenvoudig tot routes voor gevorderde klimmers. Hieronder treft u de meest geklommen routes aan.

Marangu Route

De meest gebruikelijke en makkelijkste route brengt u in ongeveer 5 dagen naar de top. U zult zich verbazen over het landschap dat drastisch verandert tijdens het stijgen. Langs deze route bevinden zich moderne hutten en alle andere noodzakelijke faciliteiten. De houten hutten waarin u overnacht zijn voorzien van een keuken met kookuitrusting en een eetkamer.

Machame Route

De Machame route is verreweg de mooiste route en is geschikt voor de avontuurlijke en meer ervaren klimmer. De weg is een stuk steiler dan op de Marangu route, maar u wordt dan ook beloond met de prachtigste uitzichten. Op deze route overnacht u in tenten. De reis naar de top duurt minimaal zes dagen.

Sinya Private Reserve

Sinya, een privé concessie gebied van 600 km2 ten noordwesten van de Kilimanjaro, grenzend aan Kenia en het Amboseli National Park, biedt wildlife, cultuur en spectaculaire landschappen met prachtige uitzichten op de bergen Kilimanjaro, Mout Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok.

ONZE TOPACCOMMODATIES Mount Kilimanjaro

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: