Inhambane

De oude koloniale stad Inhambane is een bezoek waard. De Portugezen hadden hier vanaf 1534 een permanente handelspost. Dit maakt Inhambane een van de oudste steden van Zuidelijk Afrika.

De 170 jaar oude 'Cathedral of our Lady of Conception' ligt in het oude gedeelte van de stad, waar u middels een rustieke ladder de torenspits kunt beklimmen, waarna u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de haven. Verder heeft de stad een noemenswaardig museum. Op de lokale markt op de boulevard, simpelweg 'Mercado Central' genoemd, wordt het lokale voedsel verhandeld waaronder een kleurrijk assortiment kruiden, vis, garnalen en cashew noten.
Achter het schiereiland ligt een lagune met aan de overkant het stadje Maxixe, dat u met een dhow (lokale zeilboot) kunt bezoeken. Vanuit Inhambane kunt u tevens excursies maken naar de eilandjes Ratos en Parcos.

Maar de voornaamste attractie is hier de prachtige kustlijn, de stranden en de natuur van het achterland. De bekendste plaatsen zijn Praia do Tofo, Praia dos Cocos, Ponto do Barra, Ilha de Benquerra en Guinjata Bay. Duiken is hier erg populair, vooral de locaties Manta Reef en Gallaria. Grote manta's, walvishaaien, schilpadden en ander onderwaterleven worden regelmatig gezien.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: