Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1252 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Cape Cross Seal Reserve

Dit gebied ten noorden van Swakopmund is tot natuurgebied uitgeroepen om de 23 kolonies pelsrobben te beschermen, welke zich voortplanten langs de kust van Zuid-Afrika en Namibië.

Deze Cape pelsrobben (Arctocephalus pusillus pusillus) zijn de grootste van ’s werelds negen soorten pelsrobben. De verschillende eilandjes voor kust met grote vogelpopulaties zijn ook beschermd.

In het jaar 1484 vaart de Portugees Diego Cão langs de Atlantische kust van Afrika naar het zuiden. Hij is de eerste Europeaan die zo langs de Namibische kust vaart. Zijn ontdekkingsreis eindigt — letterlijk — bij Kaap Kruis. Hij gaat er aan land en plaatst een gedenkteken, een kruis met een inscriptie.

Het door hem opgerichte kruis is voor volgende ontdekkingsreizigers, zoals Bartolomeus Diaz en Vasco da Gama, een baken op weg naar Kaap de Goede Hoop en verder.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: